Atelier de brutarie – o noua sansa pentru tinerii defavorizati

0

In acest an, 24 de tineri se vor putea pregati  profesional pentru meseria de brutar.

Asociatia Umanitara Concordia a inaugurat marti, 22 martie, noul atelier de brutarie din cadrul Scolii de meserii Concordia, marcand o noua reusita in lupta pentru reintegrare sociala a copiilor si tinerilor defavorizati din Romania.

Acest atelier a beneficiat de un proiect de extindere in valoare de 500.000 euro fiind  dotat si utilat pentru a putea gazdui atelierele practice aferente modulelor de patiser si cofetar.  Noua cladire a brutariei este localizata in Ploiesti, Sos. Centura de Vest 1A, in incinta complexului CONCORDIA ORASUL COPIILOR.

Atelierul de brutarie a inregistrat primele rezultate anul trecut, cand trei absolventi au obtinut diplome certificate de brutar si au fost angajati la companii romanesti de profil. Anul acesta, cursurile de brutar au inceput pe 10 ianuarie, si cei 18 tineri inscrisi in prezent vor termina primul modul de brutar in luna iunie, urmand ca al doilea sa se termine in decembrie.  

Pentru a putea sustine partial cheltuielile de instruire a fiecarui  tanar si pentru a crea noi locuri de munca in cadrul brutariei, in cadrul proiectului s-a creat o infrastructura necesara pentru a comercializa produsele de panificatie si patiserie, pregatite chiar de ucenicii brutar.  Incepand cu luna martie, produsele vor fi vandute noastre in propriul magazin de desfacere, din incinta brutariei, cat si prin diversi parteneri (lanturi de distributie alimentara, hoteluri, restaurante, etc.). De asemenea, Brutaria aprovizioneaza toate casele CONCORDIEI, cu painea zilnica necesara si deserturi (cca. 2400 kg/luna).

In 2011, la 20 de ani de la infiintarea CONCORDIA in Romania, aproximativ 1.000 de copii s-au putut bucura de o familie, si alte zeci de tineri si-au redobandit  locul in societate. In prezent, ORGANIZATIA UMANITARA CONCORDIA are in plasament peste 350 de copii si tineri, proveniti din familii defavorizate sau direct de pe strada. Centrele lor sunt localizate in Bucuresti si Judetul Prahova, iar echipa CONCORDIA este formata din peste 170 de angajati, colaboratori si voluntari.