Cafeneaua Seniorilor ajunge si in Campulung si Timisoara

0

Confederatia Caritas Romania, impreuna cu Asociatia C.A.R.P. “OMENIA” Bucuresti, partener in cadrul proiectului “Cetateni activi la puterea a treia”  are onoarea de a va invita la Cafeneaua Seniorilor, in ziua de 18.04.2016 in Campulung Muscel incepand cu ora 10:00, la Restaurant Impreuna, Strada Negru Voda nr. 132 si pe 20.04.2016 in Timisoara, incepand cu ora 9:30, la Reciproc Cafe, Strada Marasesti, nr. 14.

Discutiile pe care le vom initia, in cadrul intalnirilor la Cafenea, fac parte dintr-un proces mai amplu destinat sa aduca la masa dezbaterilor persoane varstnice, reprezentanti ai autoritatilor si administratiilor locale, precum si ai partidelor politice, si au ca scop cresterea capacitatii persoanelor in varsta de a participa activ la influentarea deciziilor si politicilor publice, in vederea crearii conditiilor favorabile pentru o imbatranire activa si demna.

Dezbaterile, desfasurate in cadrul a zece intalniri la Cafeneaua Seniorilor, vor fi organizate in toate zonele tarii si pornesc de la premisa ca persoanele varstnice reprezinta o categorie sociala definitorie in transmitera experientei de munca si viata, a valorilor istorice si culturale, un factor de baza in educarea tinerei generatii si o resursa nationala importanta, ce poate fi utilizata inclusiv pe piata muncii.

Drept urmare, conditiile de viata si trai ale varstnicilor, implicarea lor activitatile comunitatii,precum si in procesul de luare a deciziilor, atat la nivel national cat si local, asigurarea dreptului acestora pe piata muncii, promovarea la nivelul societatii a prieteniei intre generatii si asigurarea unei imbatraniri demne trebuie sa reprezinte elemente intrinsece ale politicilor si strategiilor nationale privind varstnicul in Romania.

Seniorii activi care doresc sa participe sunt invitati sa ne contacteze la adresa de e-mail: [email protected], pana la data de 15.04.2016. Informatii suplimentare puteti obtine la telefon 0742 051 762, persoana de contact Cristina Petian.

Formular de inscriere pentru Campulung  AICI si pentru Timisoara AICI

Formularele completate se trimit la adresa [email protected] pana la data de 15.04.2016