Calificare si perfectionare pentru 460 de femei din regiunea Bucuresti-Ilfov

0

Femeile din regiunea de dezvoltare Bucuresti-Ilfov care doresc sa-si sporeasca sansele de angajare sau sa-si deschida o afacere vor beneficia, gratuit, de cursuri de calificare si perfectionare in cadrul unui proiect cu finantare europeana.

Proiectul „Sanse egale pentru Femei Active – S.E.F.A.”, este derulat de Asociatia Romano ButiQ in parteneriat cu K Consulting Management and Coordination (KCMC) si Centrul de Dezvoltare Curriculara si Studii de Gen: FILIA.

In perioada iulie 2014 – septembrie 2015, femeile necalificate, dar si cele care doresc sa obtina posturi cu un nivel mai ridicat de calificare, pot participa la cursuri in diverse domenii: croitorie, confectii textile, comert, coafura-manichiura, ingrijire copii, cofetarie-patiserie, design de pagini web, operare de date, tehnica veterinara, pedagogie de recuperare si tehnica de masaj.

Femeile cu spirit antreprenorial vor beneficia de cursuri de perfectionare in administrarea afacerilor, management de proiect, management de intreprindere sociala, precum si de cursuri de formatori menite sa le dezvolte abilitatile necesare pentru  crearea, adaptarea si livrarea programelor de formare.Totodata, vor primi consultanta in afaceri si vor putea participa la un concurs de idei de afaceri.

In total, peste 460 de persoane vor beneficia de cursurile oferite prin proiect. Toate cursurile sunt acreditate de Autoritatea Nationala pentru Calificari (ANC).

„Prin acest proiect ne dorim sa construim o practica in promovarea egalitatii de gen si sa sprijinim femeile din jurul nostru sa devina active profesional, obtinandu-si astfel independenta financiara. Pentru aceasta intiativa avem in vedere atat femeile care isi doresc un nivel mai inalt de calificare, cat si femeile care au nevoie de sprijin in ceea ce priveste accesul pe piata muncii”, a declarat Nicoleta Bitu, directoarea executiva a Romano ButiQ.

Pe langa sporirea competentelor, femeile participante vor primi asistenta privind orientarea in cariera, informatii despre aspectele legislative privind egalitatea de sanse pe piata muncii, consultanta si orientare pentru stimularea activitatilor independente.

Proiectul „Sanse Egale pentru Femei Active – S.E.F.A.” este cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.