Cancerul la copil, dezbatut de tineri supravietuitori in Delta Dunarii

0

In perioada 14-19 august 2013, va avea loc cea de-a VI-a editie a Tabarei de Vara Temerarii, destinata tinerilor si adolescentilor supravietuitori de cancer. Evenimentul va reuni timp de o saptamana membrii uneia dintre cele mai mari si active comunittati de tineri supravietuitori, Clubului Temerarii, alaturi de participanti din Republica Moldova, Cehia si Polonia intr-un cadru unic al Romaniei protejat de UNESCO, Delta Dunarii.

Cei peste 160 de tineri, vor participa la o serie de intalniri si workshop-uri ce doresc sa faciliteze interactiunea si dialogul cu participanti care provin din diferite culturi, cu scopul de a le dezvolta abilitatile creative, sentimentul de solidaritate si respect, lucru in echipa, de a-i ajuta sa deprinda notiuni de advocacy si leadership utile in campanii de lobby create in folosul pacientilor actuali, totul intr-un mediu multicutural, alaturi de tineri care au trecut prin experiente similare.

Totodata, participantii vor lua parte la Adunarea Generala a Membrilor Temerarii, organizata anual, in care tinerii decid sa organizeze campanii de strangere de fonduri, sa identifice noi strategii si nevoi stringente ale copiilor si adolescentilor bolnavi de cancer si sa sprijine prin intermediul unui fond de urgenta fiecare Temerar care a recidivat. Tabara Temerarii este un eveniment exclusiv dedicat tinerilor supravietuitori prin intermediul caruia dorim sa-i imputernicim pe acestia sa devina ambasadori ai mesajului pozitiv al supravietuirii, oferindu-le o voce in randul comunitatii locale si internationale. ,,Sa faci parte din Temerarii inseamna sa iei parte la ceva maret, unde deciziile tale conteaza, unde vocea ta e auzita, unde sugestiile si critica sunt acceptate si apreciate, ajutand la dezvoltarea comunitatii de supravietuitori. Sunt in egala masura bucuros si mandru sa fac parte din acest grup, care pentru multi dintre noi poate fi numit o a doua familie” A.B, membru al Clubului Temerarii, clubul tinerilor supravietuitori de cancer.

In cadrul acestei tabere va fi lansat numarul IV al Revistei Temerarii, o revista scrisa de tineri care au finalizat tratamentul, spre inspiratia si incurajarea celor care sunt pacienti actuali in una din cele 12 sectii de oncopediatrie din Romania. Revista Temerarii a primit premiul I in cadrul Galei Societatii Civile si recunoasterea intregii comunitati pentru inovatia si contributia adusa in acest domeniu. Prin intermediul unei reviste Temerarii, doza lunara de energie, optimism, incredere, exemple concrete de reusita si victorie asupra bolii, ajunge la toti copiii si adolescentii pacienti care au atat de multa nevoie!