Conferinta finala a proiectului “TOATE drepturile fundamentale pentru TOATE persoanele cu dizabilitati!”

0

Fundatia Transilvana Alpha in numele Dizabnet – Reteaua prestatorilor de servicii pentru persoane cu dizabilitati, impreuna cu partenerii Asociatia Reteaua Nationala de Informare si Cooperare pentru Integrarea in Comunitate a Copiilor si Tinerilor cu Cerinte Educative Speciale – RENINCO, Federatia Organizatia Nationala a Persoanelor cu Handicap din Romania – ONPHR, Autoritatea Nationala pentru Persoanele cu Dizabilitati, Serciviul Public de Asistenta Sociala Simeria, Asociatia Hans Spalinger si Fundatia Light into Europe au placerea de a va invita la Conferinta Finala a proiectului: “TOATE drepturile fundamentale pentru TOATE persoanele cu dizabilitati!”

Conferinta se va desfasura la Hotel CARO, Bulevardul Barbu Vacarescu 164A si va avea doua sectiuni distincte, conform agendei alaturate. Prima zi, marti, 26 aprilie 2016, incepand cu ora 15:00 va fi dedicata intalnirilor intre membri retelelor partenere – Dizabnet, Reninco, ONPHR. A doua zi, miercuri, 27 aprilie 2016, incepand cu ora 09:00 va fi dedicata prezentarii rezultatelor proiectului, opiniilor beneficiarilor, concluziile, recomandarile acestora si nu in ultimul rand perspectivele oferite de rezultatele proiectului in ceea ce priveste drepturile persoanelor cu dizabilitati.

In cadrul lucrarilor vor fi abordate teme inovative ce se regasesc in materialele elaborate in cele 23 de luni de proiect:

– Manualul “Obiective si tehnici moderne in lobby si advocacy in domeniul dizabilitatii in lumina Conventiei ONU privind drepturile persoanelor cu dizabilitati”

– Studiul “Accesul persoanelor cu dizabilitati din Romania la servicii de educatie, de la gradinita la universitate”

– Studiul “Costul dizabilitatii – Provocarile metodologice ale unui demers de reforma, asteptat si necesar, a politicilor din domeniul dizabilitatii”

– Studiul “Dizabilitatea in presa” si “Ghid in domeniul dizabilitatii pentru jurnalisti si profesionisti din mass-media”

– Brosura informativa pentru functionarii serviciilor publice de la nivel local in privinta modului de identificare a nevoilor persoanelor cu dizabilitati, a furnizarii serviciilor publice in folosul acestora, a dialogului cu persoanele cu dizabilitati si a familiilor acestora, a schimbarii de perspectiva in abordarea dizabilitatii

– Brosura informativa pentru reprezentantii autoritatilor publice locale in domeniul identificarii nevoilor si a politicilor de incluziune activa a persoanelor cu dizabilitati

– Brosura informativa pentru arhitecti, urbanisti, persoane cu dizabilitati si organizatii neguvernamentale

– Brosura informativa pentru parlamentari, persoane cu dizabilitati si organizatii neguvernamentale

Materialele pot fi consultate accesand: http://dizabnet.ro/?p=1569

Va rugam sa confirmati participarea la eveniment pana cel tarziu in data de

–   18 aprilie 2016 – daca solicitati cazare si decont transport

–   22 aprilie 2016 – in cazul in care nu solicitati cazare si transport

Pentru mai multe informatii despre cazare si transport consultati informatiile de mai jos.

Accesati agenda si fisa de inscriere.

Persoane de contact:

Szász Tünde, Fundatia Transilvana Alpha, asistent manager proiect,

E: [email protected], M: 0741551240

Rodica Moise, Asociatia RENINCO Romania,

E: [email protected], T: 0213129605

INFORMATII CAZARE, MASA SI TRANSPORT

Cazare

In cadrul conferintei finale se va deconta cazarea pentru o noapte pentru participanti din alte orase decat Bucuresti in camere double, la Hotel Caro. In cazul in care participantul are nevoie inca de o noapte de cazare trebuie solicitat si justificat pana in data de 18 aprilie 2016.

Masa

Pentru participanti la Conferinta se asigura masa (p,c.) si pauze de cafea.

Transport

Organizatorii deconteaza transportul participantilor in limita bugetului disponibil. Suma necesara pentru deplasarea participantilor trebuie transmisa prealabil catre organizatori pana in data de 18 aprilie 2016.

 

CUM AJUNGI LA HOTEL CARO?

Vezi harta: https://www.google.ro/maps/place/Caro+Golf/

Masina

Hotel Caro este situat pe Bulevardul Barbu Vacarescu, in partea de Nord a Bucurestiului. Daca veniti de la Ploiesti: mergeti pe DN1, la Aeroportul Baneasa virati la stanga pe Bulevardul Aerogarii, continuati pe strada Av. Alexandru Serbanescu si dupa aceasta drept inainte pe bulevardul Barbu Vacarescu. Hotel Caro se afla pe partea stanga, dupa intersectia cu strada Fabrica de Glucoza. Puteti sa va parcati masina pe timpul sederii dumneavoastra folosind unul din cele 400 locuri de parcare.

Avion

Henri Coanda (Otopeni) este aeroportul principal al orasului si se afla la aproximativ 20 minute de condus fata de hotelurile Caro, in functie de trafic. Pentru transfer de la aeroport trebuie  contactat Hotel Caro.

Tren

Orasul este bine deservit de catre sistemul national de transport feroviar, Gara de Nord fiind principala statie. La Hotel Caro se poate ajunge cu taxiul, in aproximativ 20 minute, in functie de trafic.

Metrou

Metroul poate fi de asemenea utilizat pentru a ajunge la hotel. De la Gara de Nord, luati metroul pe linia M1 o statie; de la Piata Victoriei, schimbati la M2 si mergeti 2 statii pana la Aurel Vlaicu. De acolo, puteti merge pe jos pana la hotel, timp de 5 minute sau puteti lua tramvaiul 5 o statie spre B-dul Stefan cel Mare.

“TOATE drepturile fundamentale pentru TOATE persoanele cu dizabilitati!” este un proiect finantat prin granturile SEE 2009-2014, in cadrul Fondului ONG in Romania avand ca promotor Fundatia Transilvana Alpha din Tirgu-Mures si ca partener Asociatia RENINCO Romania. Colaboratorii proiectului sunt: Federatia Nationala a Persoanelor cu Dizabilitati din Romania – ONPHR, Asociatia Hans Spalinger Simeria, Serviciul Public de Asistenta Sociala Simeria si Autoritatea Nationala pentru Persoanele cu Dizabilitati – ANPD. Proiectul se deruleaza in perioada 2 iunie 2014 – 30 aprilie 2016. Bugetul total este de 154.597 euro.