Cursuri accesibile pentru studentii nevazatori

0

Fundatia Cartea Calatoare Focsani, cu sprijinul Fundatiei ORANGE, in parteneriat cu Universitatea „Babes-Bolyai” Cluj-Napoca, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iasi, Universitatea din Bucuresti, Universitatea de Vest din Timisoara si Universitatea din Oradea prezinta in data de 19 Iunie 2013 proiectul  „Cursuri accesibile pentru studentii nevazatori”.

Evenimentul va fi gazduit de Departamentul de Psihopedagogie Speciala, din cadrul Universitatii „Babes-Bolyai” Cluj-Napoca la Centrul de Asistenta in Domeniul Tehnologiilor de Acces pentru Persoane cu Deficiente de Vedere, Cladirea UNIVERSITAS, Str. Panduri, nr. 7, cu incepere de la ora 12.

Proiectul Cursuri accesibile pentru studentii nevazatori, este finantat de Fundatia Orange, prin programul Lumea prin culoare si sunet, cu suma de 45.300 Euro. Durata de derulare a proiectului este de 1 an si are ca obiective principal incurajarea accesului nevazatorilor la invatamantul superior si cresterea sanselor de absolvire pentru studentii cu deficiente de vedere. Un alt scop major al proiectului este acela de a asigura conditii similare de studiu cu cele ale studentilor vazatori astfel incat sa aiba sanse egale de integrare pe piata muncii. Obiectivele proiectului constau in crearea a 6 centre de accesibilizare a informatiilor in cadrul FCC si in cele 5 universitati partenere. Centrele vor produce cursuri si carti accesibile pentru studentii cu deficiente de vedere. Totodata un obiectiv important consta in achizitionarea de echipamente si softuri asistive pentru a sprijini 20 de studenti cu deficiente de vedere. Centrele vor acorda instruire in utilizare IT&C, asistenta tehnica si servicii de accesibilizare tuturor studentilor cu deficiente de vedere din cele 5 universitati partenere.

Persoana de contact: Mircea Bucur, presedinte. E-mail: [email protected], Tel: 0744 79 68 73

follow_stiriong-6953995