Dotari standardizate pentru sala de nasteri a spitalului clinic de urgenta Sf. Pantelimon din Bucuresti

0

Asociatia Daruieste Viata si Horia Brenciu au strans in cadrul campaniei “Viata incepe azi!” banii necesari pentru dotarea a doua sali de nasteri la Spitalul Clinic de Urgenta Sf. Pantelimon din Bucuresti. Au fost achizitionate doua mese ginecologice actionate electric, pentru asistenta la nastere, doua scaune pentru medic si o masa de inox pentru instrumentar.

Este un lucru stiut ca starea de sanatate a unui popor se defineste inca de la nastere. Din nefericire, Romania este pe primul loc la mortalitate infantila. Dotarea sectiei de nasteri a maternitatii Pantlimon la standarde este cu atat mai importanta cu cat un capitol la care suntem din nou pe primul loc, este decesul femeilor la nastere: anual in Romania peste 28 de femei mor la nastere. Mesele ginecologice achizitionate sunt speciale pentru nasterea naturala, un alt sector unde Romania se afla in coada listei. In conditiile in care Organizatia Mondiala a Sanatatii recomanda o frecventa a cezarienelor de 10%, din totalul nasterilor, in Romania, in 2012, 41.2% au fost cezariene.

 “Dotarea salii de nasteri a Spitalalului Pantelimon cu aparatura atat de necesara ne ajuta in primul rand sa ne facem meseria asa cum trebuie, iar acest lucru se cuantifica in mai multe nasteri fara probleme atat pentru mama, cat si pentru bebelus. Desi la o prima vedere o masa ginecologica actionata electric de exemplu, pare cel mai normal lucru din lume intr-o sala de nasteri din 2014, iti dai seama de cat de mult iti usureaza munca, in momentul in care nu beneficiezi de ea. Mesele vechi de nastere de la Spitalul Pantelimon erau din 2007, dar indelung folosite si desi bine intretinute, substantele antiseptice si de curatenie folosite au accentuat degradarea acestora”, a declarat Dr. Cristina Gladys al Jashi, medic primar obstetrica ginecologie, doctor in stiinte medicale, Spitalul Clinic de Urgenta „Sf. Pantelimon”, Bucuresti.

Campania “Viata incepe azi!”, initiata de Asociatia Daruieste Viata si Horia Brenciu, a reusit sa sensibilizeze romanii sa doneze prin SMS, in perioada martie – aprilie 2013, pentru dotarea maternitatilor. Promovarea modalitatii de donare a fost facuta de catre Horia Brenciu in cadrul turneului sau.

In cadrul acestui proiect s-au strans 10.000 de euro care au putut fi investiti cu folos intr-un domeniu care “arde”: sanatatea. Investitia a fost realizata dupa intrarea banilor in cont.