Dupa ploaie, rasare si soarele. Habitat for Humanity Romania imprastie norii prin ajutoarele pe care le ofera sinistratilor

0

Sute de familii din judetul Galati si-au pierdut toata agoniseala de o viata in urma inundatiilor de saptamana trecuta. Asociatia Habitat for Humanity Romania (alaturi de Kaufland Romania) au venit in sprijinul a 120 de familii din Pechea ale caror locuinte au fost distruse, prin distribuirea de kituri de interventie rapida.

Kiturile de interventie contin uneltele necesare pentru ca oamenii sa scoata apa si malul din locuinte si sa inceapa primele reparatii. Evacuarea apei din locuinte se va putea face mult mai repede si cu sprijinul pompelor de evacuare puse la dispozitie de Grundfos Pompe Romania.

Sprijinul oferit celor 120 de familii lovite de inundatii este posibil datorita unui parteneriat mai larg dintre Habitat for Humanity Romania si Kaufland Romania. In luna martie, cele doua organizatii au lansat “Consolidam comunitati”, proiect de preventie si interventii pentru diminuarea riscurilor in caz de dezastre naturale si domestice. Pe langa un stoc de 300 de kituri de interventii, se finanteaza prin acest proiect si:

  • Traininguri pentru 3,000 de elevi de liceu. Acestia invata, prin simulari si jocuri, comportamentul ce trebuie avut inainte si dupa producerea dezastru;
  • Eliminarea impovizatiilor ce pun in pericol viata si locuintele a 400 de familii ce traiesc in zone defavorizate, prin reparatii ale instalatiilor de incalzire si electrice.

Habitat for Humanity este organizatie non-profit prezenta in 70 de tari cu misiunea de a eradica locuirea saracacioasa. De 20 de ani in Romania, organizatia Habitat for Humanity Romania construieste, reabiliteaza, ofera consultanta, suport tehnic si deruleaza programe de eficienta energetica si de preventie si raspuns la dezastre pentru grupuri vulnerabile.

Pentru a afla mai multe despre acest ONG, accesati link-ul oficial.