Elvetia vine in Romania – Caravana de promovare a modelelor elvetiene in Bucuresti organizata de Asociatia Semper Musica

0

Asociatia Semper Musica lanseaza seria de evenimente „Elvetia in Romania”, ocazie cu care cetatenii orasului se vor putea familiariza cu istoria Elvetiei si modelele de bune practica utilizate in aceasta tara.

La nivelul orasului Bucuresti, caravana va poposi in Parcul Titan, vineri 14 octombrie, incepand cu orele 12:00. Evenimentul va include proiectii de film, o expozitie, jocuri pentru copii, organizarea unui spatiu pentru citit in aer liber si multe alte surprize, toate aceste mini-evenimente fiind bazate pe elemente elvetiene.

Caravana „Elvetia in Romania” va ajunge in 7 orase si va insuma un numar de 9 evenimente publice: cate un eveniment  organizat in Adjud, Alexandria, Calarasi, Curtea de Arges, Giurgiu si Tecuci, si 3 in Bucuresti, in diferite parcuri locale.

Cu ocazia celor 3 vizite in Elvetia, pe care angajatii Asociatiei Semper Musica le-au efectuat in ultimul an, am avut acces la diferite informatii legate de modul in care este structurat sistemul educational, cel social, modul in care ONG-urile ajung sa organizeze tot felul de initiative in scoli sau instrumentele pe care acestea le folosesc pentru educarea tinerilor. Este clar ca nu suntem la nivelul la care liceele din Romania sa plateasca cate aproximativ 400 euro pentru o sesiune organizata de o asociatie pe diferite teme, asa cum se intampla in Elvetia, insa cu siguranta ne putem inspira din experienta ONG-urilor elvetiene si astfel, sa putem sa folosim si noi in Romania diferite tehnici si instrumente de educatie nonformala adresate tinerilor, in mod special in directiile de interes pentru noi. Caravana pe care o organizam incearca sa le arate cetatenilor din diferite orase ceea ce am experimentat noi in Elvetia, dar sa si promoveze cultura tarii prin filme, carti scrise de autori elvetieni, oferirea gratuita de produse elvetiene.” a concluzionat Alexandru Gheorghiu, presedintele Asociatiei Semper Musica. 

Caravana organizata face parte din proiectul „Learning from the best: a Swiss-Romanian cooperation project”, o initiativa prin care Asociatia Semper Musica, prin vizite de studiu in Elvetia gazduite de Asociatia ABQ Berna, si-a dezvoltat capacitatea de a implementa un management intern mai eficient, si-a dezvoltat strategii pentru diversificarea sursele de finantare si de atragere a sprijinului comunitatii pentru proiectele desfasurate, si nu in ultimul rand, si-a dezvoltat un model de sesiune adresata liceenilor care sa aduca in discutie problematica discriminarii.

Proiectul este co-finantat printr-un grant din partea Elvetiei prin intermediul Contributiei Elvetiene pentru Uniunea Europeana extinsa.

Acest comunicat nu reflecta neaparat pozitia oficiala a guvernului elvetian. Responsabilitatea pentru continutul acestuia este asumata in intregime de Asociatia Semper Musica.