Engleza pe timpul verii pentru copiii din centre sociale

0

Peste 80 de copii din 5 centre sociale din Bucuresti isi petrec vacanta invatand limba engleza prin joc cu ajutorul voluntarilor Asociatiei Shakespeare School pentru Educatie. Prin proiectul “Engleza pentru Viata”, asociatia isi doreste sa le ofere copiilor din medii defavorizate sansa de a invata limba engleza printr-o metoda inovativa, alaturi de tineri voluntari si de personajele Ziggy si Zaggy. Profesorii de la centrul de invatare a limbii engleze Shakespeare School sunt mentorii voluntarilor, ajutandu-I sa descopere bucuria de a fi dascal si sa-si insuseasca modul de predare inovativ si interactiv.

Prin jocuri si activitati antrenante, copiii invata de placere si sa sunt motivati sa asimileze limba engleza cu usurinta, invatarea devenind o bucurie. Prin modul in care interactioneaza cu cei mici, voluntarii urmaresc sa le formeze abilitati de comunicare si relationare, sa le dezvolte increderea in sine si spiritul de echipa. „Cred ca cele mai importante cuvinte prin care poti descrie lucrul cu copiii sunt: comunicare, rabdare si prietenie.” ne spune Alexandra, voluntar al asociatiei la centrul „Sfantul Dimitrie”.

Voluntarii ii au ca ajutoare pe Ziggy si Zaggy, doua mascote simpatice desprinse din cartea “Ziggy & Zaggy – Adventures in Englishland” si pe care cei mici le-au indragit din prima clipa. “Alin este mai retras, dar de fiecare data cand se sfieste sa raspunda, Zaggy ii sare in ajutor, promitandu-i o imbratisare pentru raspunsurile lui corecte. Asta il face foarte fericit!” – povesteste Mihaela, voluntar la centrul “Ana si Copiii”.

„Engleza pentru Viata” reprezinta in egala masura o oportunitate extraordinara pentru copiii din centrele sociale si pentru cei 26 de voluntari cu varsta cuprinsa intre 14 si 20 de ani. Ei au capatat mai multa incredere in ei, au devenit mai responsabili, au invatat sa lucreze in echipa, descoperind totodata bucuria de a darui. „Nu credeam ca voi avea atatea de invatat de la niste copii. Cand am iesit de la ore ultima oara, eram trista pentru ca terminasem. Abia asteptam urmatoarea sedinta. Acest proiect mi-a dat mai multa incredere in mine si am descoperit o noua latura a mea.” – Ioana, voluntar la Asociatia “Ana si Copiii”.

O mare mare dintre voluntari sunt cursanti la centrul de invatare a limbii engleze Shakespeare School, unde se aplica aceeasi metoda a invatarii prin joc si activitati interactive. „Anii petrecuti  la Shakespeare School m-au facut sa iubesc limba engleza si am decis sa particip la acest program ca sa le ofer copiilor din centre sansa sa fie tratati asa cum am fost si eu in tot acest timp.”, marturiseste Raluca, voluntar la centrul “Chance for Life”.

Proiectul se desfasoara in prezent in 5 centre sociale din Bucuresti: Asociatia “Ana si Copiii”, Fundatia Sfantul Dimitrie, Fundatia Principesa Margareta – Centrul Comunitar Generatii, Fundatia Chance for Life si SOS Satele Copiilor Romania. Din toamna asociatia vrea sa-si extinda activitatile in mai multe centre sociale private si de stat din Bucuresti, cat si din afara Bucurestiului, asadar cei care vor sa devina voluntari pot trimite CV-ul si o scurta scrisoare de motivatie la adresa [email protected]