Femeile depind de femei pentru a fi luate in seama

0

Unul dintre instrumentele institutionalizate pentru a asigura un cadru mai bun de crestere si dezvoltare a rolului femeilor in societate sunt Comisiile Judetene pentru Egalitate de Sanse. Comisia din Bucuresti s-a reunit in data de 25 aprilie, in cadrul activitatilor proiectului ”Munca are genul feminin” implementat de Asociatia C4C – Communication for Community in parteneriat cu Consiliul Judetean Arges.

Potrivit cercetarii prezentate ”Conditia si statutul social si economic al femeilor, inclusiv accesul lor pe piata muncii si experienta discriminarii, nevoile si dorintele lor in materie de ocupare”, factorii majori care limiteaza accesul femeii pe piata muncii sunt educatia medie si sub-medie, respectiv volatilitatea slujbelor pentru femeile cu studii medii si sub-medie, necesitatea ingrijirii unor membrii de familie care sunt dependenti in ceea ce priveste satisfacerea nevoilor primare si stereotipurile de gen care inca mai determina femeia sa se implice mult mai mult decat barbatul in activitatile casnice si in educatia copiilor.

Prin proiectul ”Munca are genul feminin” C4C Communication for community interactioneaza cu mii de beneficiare prin informare directa, consiliere psihologica, mediere si (re)calificarea a cel putin 2.800 de femei, din care 2 336 au absolvit deja.

Comisiile Judetene in domeniul egalitatii de sanse pentru femei si barbati, COJES, exista din 2005, si faptul ca reunesc actori care pot influenta promovarea principiului non-discriminarii, ii recomanda ca parteneri de dialog pentru proiectul ”Munca are genul feminin”.