Fundatia Principesa Margareta a Romaniei anunta burse pentru invatarea unei meserii

0

Fundatia Principesa Margareta a Romaniei anunta selectia bursierilor in cadrul proiectului “O meserie pentru viitor“.  Tinerii cu studii nefinalizate, care doresc sa invete o meserie si sa isi gaseasca un loc de munca, se pot inscrie la cursuri de calificare de scurta durata, gratuite, cu scopul de a obtine un certificat profesional intr-o meserie actuala. 

Bursierii pot opta pentru cursuri precum: coafor stilist, cosmetician, technician masseur, coafor, ospatar, bucatar, optician, bijutier, mecanic auto, tinichigiu vopsitor auto, frizer, manichiurist – pedichiurist, stilist-protezist unghii, croitor, designer floral, electronist depanator aparate si echipamente pentru radio si TV. La finalul cursului, vor obtine un certificat profesional acreditat.

In lipsa unui sprijin afectiv si material din partea familiei, tinerii proveniti din medii defavorizate reprezinta o categorie de persoane care necesita o atentie si o grija speciala. Cea mai grea problema pe care acesti tineri o intampina la maturitate este gasirea unui loc de munca care sa le permita traiul independent. A le acorda incredere si sprijin la inceput de drum reprezinta un prim pas spre integrarea lor corecta in societate.

Cine poate aplica:

  • Tineri cu varste cuprinse intre 16 – 24 de ani, din Bucuresti sau Ilfov
  • Tineri cu un venit pe membru de familie mai mic de 1000 lei

Cursurile se vor desfasura in cadrul Colegiului UCECOM Spiru Haret iar programul “O meserie pentru viitor” este finantat de Raiffeisen Leasing.

Data limita a depunerii aplicatiilor: 12.09.2016

Contact: tel: 021/312.30.35, email: [email protected]

Mai multe detalii pe: www.omeserie.ro