Habitat pentru Umanitate Beius lucreaza la „Casa de Pasti”

0

Din 2000, an de an, Habitat pentru Umanitate Beius ajuta cel putin o familie nevoiasa sa petreaca sarbatorile pascale intr-o locuinta sigura si decenta.

Luni, 2 aprilie, 38 de voluntari din Germania si Irlanda de Nord au inceput lucrul la Casa de Pasti din acest an. Voluntarii din Germania provin de la doua scoli, iar cei din Irlanda de la o Biserica. Inca de la prima ora si-au suflecat manecile, si-au unit fortele, au pus mana pe unelte si au inceput sa bata cuie. Apoi in zilele urmatoare vor rididica peretii, vor monta tigle, vor da cu bidineaua pentru ca pana la sfarsitul saptamanii sa finalizeze trei garsoniere pentru tot atatia tineri care nu s-au bucurat de parintii ce le-au dat viata, ci au crescut in familii adoptive alaturi de frati si surori aflati in aceeasi situatie, de multe ori dupa traume suferite alaturi de familia naturala.

Parintii mei erau alcoolici si mai tot timpul plecati de acasa, iar eu fiind cea mai mare, a trebuit sa am grija de fratii mei, sa le fac de mancare, sa ii spal, sa ii ajut, fiind ca o mama pentru ei. Imi amintesc ca eram mica si era iarna. Intr-o noapte foarte friguroasa fratiorul meu mai mic de doar 4 luni a murit la mine in brate… A murit din cauza frigului… Dupa o saptamana am fost luati de la parinti si am fost adusi la Caminul Felix.” spune Valeria, unul din cei trei beneficiari ai Casei de Pasti.

Actiunea din aceasta saptamana se deruleaza langa Santandrei, pe terenul fundatiei Caminul Felix cu care Habitat are un parteneriat semnat in vara anului 2010 pentru a-i ajuta pe tinerii care au crescut aici sa inceapa o viata noua intr-o casa noua. Sapte familii au beneficiat deja de o locuinta iar acum inca trei tineri se vor bucura sa-si vada visul implinit. Sute de voluntari romani sau straini au contribuit la ridicarea acestor locuinte si multi altii sunt asteptati si in acest an.

Prin acest eveniment, Habitat nu doar ofera un adapost unor oameni care au mare nevoie de o locuinta, ci mai mult, incearca sa promoveze spiritul crestin, sa-i apropie pe oameni, sa le scoata la lumina bunatatea, dragostea fata de Dumnezeu si fata de aproapele prin fapte concrete. Iar in cei 13 ani de cand organizam proiectul Casa de Pasti credem cu tarie ca am reusit acest lucru.” declara Remus Lazea, vicepresedintele Habitat pentru Umanitate Beius.