Inaugurarea Centrului de Zi pentru Copiii aflati in situatii de risc din Sacele

0

Miercuri, 18 septembrie 2013, ora 13:00, Fundatia pentru Asistenta Sociala si Tineret (FAST) si Primaria Municipiului Sacele vor inaugura noul Centru de Zi pentru Copiii aflati in situatii de risc din Sacele, care va avea loc la sediul din strada George Moroianu nr.17, Sacele.

Proiectul „Reabilitare cladire centru de zi pentru copiii aflati in situatii de risc” a fost finantat prin Programul Operational Regional si implementat de parteneriatul dintre Unitatea Administrativ Teritoriala Municipiul Sacele si Fundatia pentru Asistenta Sociala si Tineret.

Centrul de zi asigura accesul la activitati socio-educationale si recreative copiilor aflati in situatii de risc social din comunitatea locala, sustinandu-se astfel integrarea sociala a acestora. Fundatia FAST va asigura administrarea cladirii si va supraveghea buna functionare a activitatilor, punand la dispozitie personal specializat, voluntari si materialele folosite la activitatile zilnice.

Infrastructura nou creata faciliteaza participarea zilnica a unui numar de minimum 100 copii si tineri la cursuri de calculator si navigare pe internet, ateliere artistice si de lucru manual, cursuri de muzica si dans, activitati de educatie fizica, vizionare de film, jocuri de rol, etc., toate actiunile urmarind dezvoltarea abilitatilor practice dar si promovarea spiritului incluziv.