Mobilizare de forte la Asociatia Armata Salvarii – 2 magazine noi si 10 locuri de munca

0

SALVATtex, structura de economie sociala a Asociatiei Armata Salvarii Romania alaturi de partenerii ei au lansat, intr-un timp record de o saptamana inca 2 magazine noi, cu 10 locuri de munca din care 5 pentru parintii copiilor care frecventeaza Centrele de Zi din Ploiesti sau pentru alte persoane dezavantajate din Bucuresti.

SALVATtex comercializeaza produse “de ocazie”, haine si decoratiuni interioare, beneficiind de o linie de sortare situata in Ploiesti a produselor textile pe care le distribuie catre Reteaua de magazine SALVATtex care a ajuns la al 3-lea magazin. Aceasta initiativa se inscrie pe linia tuturor celorlalte proiecte dezvoltate de Asociatia Armata Salvarii, aceea de a veni in sprijinul familiilor defavorizate, si a persoanelor fara locuinta din Bucuresti cu accent pe educatie, sanatate si munca.

Prin aceste initiative s-au creeat inca 5 locuri de munca pentru parintii copiilor care frecventeaza Centrele de Zi din Ploiesti sau pentru alte persoane dezavantajate din Bucuresti. Acest program ii ajuta pe acestia sa-si dezvolte noi abilitati profesionale pentru a face fata exigentelor de pe piata fortei de munca.

Veniturile provenite din vanzarile magazinului se reintorc in proiectele sociale desfasurate de Armata Salvarii- servicii medicale mobile, programe de afterschool, consiliere pentru incluziune pe piata muncii. Prin SALVATtex este oferita de asemenea posibilitatea formarii profesionale la locul de munca tinerilor din categorii sociale defavorizate.

Lansarea oficiala a magazinelor din Ploiesti si Bucuresti s-au bucurat de prezenta reprezentantilor organizatiei norvegiene partenerein proiect, Norway Grants, care au participat alaturi de echipa de implementare si persoane din comunitate la aceste momente festive. Prima zi de vanzari in magazinul de la Ploiesti a stabilit un record pentru Reteaua Magazinelor SALVATtex: cea mai mare vanzare realizata intr-o singura zi. Dan LUNGOCI, manager operational SALVATtex a declarat:
„Am promis acum 5 luni, la deschiderea primului magazin SALVATtex din Calea Victoriei nr. 26 ca nu ne vom opri aici, si ne-am tinut de cuvant. Acum va promit din nou ca ca vom continua. Insemnatatea SALVATtex este una foarte mare pentru intreprinderile sociale din Romania si pentru destinele pe care le influentam in bine.” Proiectul finantat de Norway Grants in cadrul Programului RO25 ”Combaterea Saraciei” vizeaza cresterea sanselor de insertie in comunitate si pe piata muncii, a familiilor, a persoanelor de etnice rroma precum si persoanelor adulte fara locuita ce provin din comunitati dominate de o saracie extrema. In momentul de fata SALVATtex are un depozit si 3 magazine functionale si se pregateste sa mai deschida un magazin similar in luna noimebrie la Iasi. SALVATtex si Armata Salvarii din Romania fac parte dintr-o lista de sase institutii prestigioase care sustin proiecte sociale in Romania si care sunt beneficiarii Norway Grants in cadrul programului RO25 ”Combaterea Saraciei” (cu fonduri in valoare totala de pana la 20 de milioane de euro): UNICEF Romania, Asociatia de Dezvoltare Intercomunitara Zona Metropolitana Cluj, Roma Educational Fund Romania, Armata Salvarii Romania, Institutul pentru Studierea Problemelor Minoritatilor Nationale si Primaria orasului Oslo. SALVATtex este deschis catre colaborari cu alti furnizori de servicii sociale, ONG-uri, cu organizatii patronale sau corporatii si va invita sa cumparati din magazinele noastre din Bucuresti din Calea Victoriei nr. 26 si Soseau Pantelimon nr. 283 precum si in magazinul din Ploiesti din str. Toma Caragiu nr. 13! Acest material nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a Norway Grants!

Despre SALVATtex

SALVATtex este o Structura de Economie Sociala (S.E.S.) care are unic asociat Asociatia Armata Salvarii, prima retea sociala de magazine ce comercializeaza haine si produse “de ocazie”. SALVATtex este o platforma care ofera pregatire la locul de munca sau cursuri in vederea angajarii. SALVATtex este un spatiu profesional de tranzitie care ajuta persoanele in dificultate sa treaca de la excluziune la incluziune profesionala si sociala. Pertenerul acestui program este FRETEX din Norvegia care ofera expertiza si formare pentru implementare.

Despre Asociatia Armata Salvarii
Armata Salvarii este o organizatie internationala care activeaza in prezent in 127 de tari. Scopul organizatiei este sa ajute persoanele care sunt cele mai in nevoie: saracii, persoanele dezavantajate, si cele mai marginalizate categorii de beneficiari. Romania a devenit regiune a Teritoriului Europa de Est al Armatei Salvarii in aprilie 2006, iar Maiorii Will si Sue Cundiff au fost numiti lideri regionali. Maiorii Valeriu si Victoria Lalac au ocupat aceasta functie in perioada 2007-2014. Maiorii Leanne si Drew Ruthven, au venit in Romania in ianuarie 2015 si conduc Armata Salvarii pana in prezent.