In ”Zilele Sperantei”, oamenii strazii au grija de sanatatea celor care au o locuinta

0

Incepand de ieri, 14 ianuarie, rubrica „Meteo” a principalului jurnal informativ al Prima TV ”Focus” si-a schimbat prezentatorii. Acestia vor fi inlocuiti de Jeni (65 de ani), fara adapost de 17 ani, Bogdan (42 de ani), om al strazii de 11 ani si Nicusor (41 de ani), care locuieste pe strada de mai bine de 11 ani. Timp de cinci zile, cei trei oameni ai strazii si altii ca ei le vor spune milioanelor de telespectatori ai postului tv cum va fi vremea si cum sa-si potriveasca tinutele, astfel incat sa se protejeze de gerul de afara. Timp de cinci zile, cei fara adapost se vor ingriji de sanatatea celor cu adapost.

„Zilele Sperantei” este campania prin care Samusocial, singura organizatie neguvernamentala din Bucuresti care ofera asistenta sociala oamenilor strazii, si Prima TV incearca sa sensibilizeze opinia publica cu privire la pericolele nebanuite care ii pandesc pe cei care, din cauza unei conjuncturi, nu au un acoperis deasupra capului.

„Pentru un om obisnuit, un grad in minus afara se traduce intr-o haina mai groasa. Pentru un adult fara adapost, un grad in minus poate insemna distanta dintre viata si moarte. Pentru multi dintre noi, aceasta granita poate parea exagerata. Ea este insa o realitate, cu care noi, cei de la Samusocial, ne confruntam in fiecare an. Doar impreuna, comunitatea poate transforma aceasta situatie dramatica in incidente izolate”, a declarat Sabina Nicolae, director executiv al organizatiei neguvernamentale.

Persoanele care doresc sa se implice si sa sustina campania „Zilele Sperantei” o pot face prin donatii, in contul RO93BRDE441SV49929504410, deschis la BRD, agentia Carol. „Sumele primite vor fi folosite exclusiv in folosul beneficiarilor nostri. Nevoile ce urmeaza a fi acoperite cu prioritate tin de achizitionarea de medicamente, acoperirea costurilor pentru interventii medicale dar si pentru obtinere duplicate documente, inclusiv carti de identitate”, a explicat Sabina Nicolae destinatia sumelor ce vor fi obtinute in urma campaniei.

“Pentru noi, a fost o experienta pe cat de inedita, pe atat de emotionanta. In timpul filmarilor, am descoperit in fiecare din cei cinci colaboratori o doza impresionanta de curaj, de pofta de viata, de omenie si de bunatate sufleteasca”, au declarat membrii echipei Meteo Focus de la Prima TV.