Organizatiile neguvernamentale acreditate in servicii sociale sunt invitate sa isi exprime opinia despre finantarea serviciilor sociale

0

Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile realizeaza in prezent o cercetare privind modul de consultare public – privat, in domeniul finantarii serviciilor sociale ale furnizorilor acreditati din Romania. Acest studiu este necesar pentru continuarea demersurilor organizatiilor neguvernamentale si va fi folosit de catre FDSC si partenerii sai pentru imbunatatirea modalitatilor de finantare ale acestor servicii, precum si a dialogului cu autoritatile publice,  pentru o mai buna functionare a serviciilor sociale in tara noastra.

Organizatiile neguvernamentale acreditate pentru a furniza servicii sociale, sunt invitate sa completeze un scurt chestionar online care urmareste modalitatile concrete de finantare publica a serviciilor pe care acestea le gestioneaza si modul in care furnizorii, respectiv utilizatorii de servicii sociale, sunt implicati in actiuni de consultare locala sau nationala, pentru imbunatatirea finantarii si organizarii  acestor servicii.

Toate datele culese sunt confidentiale, iar raspunsurile la acest chestionar vor fi prezentate doar sub forma statistica, fara precizarile privind numele si locatia organizatiei respondente. Rezultatele acestei cercetari vor fi pentru prima data prezentate in data de 21 august 2013, in cadrul unui eveniment dedicat.

Pentru relevanta statistica a cercetarii, sunteti rugati sa completati un singur chestionar pe organizatie pana vineri, 2 august 2013.

Acest demers este realizat în cadrul proiectului “Advocacy si politici publice pentru dezvoltare sociala in Romania”, cod SMIS 40118, finantat de Fondul Social European, prin Programul Operational Dezvoltarea Capacitatii Administrative, 2007-2013.