Peste 150 de elevi in Tabara VIATA, in cadrul Scolii Altfel

0

Cu o istorie de peste 15 ani, Tabara VIATA – program al Fundatiei Noi Orizonturi si prima tabara de educatie prin aventura din România – si-a deschis portile pentru „Scoala Altfel: Sa stii mai multe, sa fii mai bun!”, in judetele Harghita, Hunedoara si Mehedinti. Peste 150 de elevi, impreuna cu profesorii indrumatori, s-au putut bucura de activitatile educative si distractive din Tabara VIATA Straja si Tusnad.

Anul acesta, in cadrul Scolii Altfel, Tabara VIATA Straja a gazduit 55 de elevi entuziasti din Lupeni, Drobeta -Turnu Severin si Petrosani, care – alaturi de profesorii lor – au avut ocazia sa se descopere pe ei insisi, sa se dezvolte ca grup si sa invete lucruri utile care sa ii motiveze pe viitor pentru a deveni oameni mai buni. De asemenea, in Tabara VIATA Tusnad, 100 de elevi din Miercurea Ciuc, Baile Tusnad si Tusnad Nou (comuna Tusnad) si-au dezvoltat spiritul de echipa si increderea in cadrul grupului, prin activitati antrenante.

Participantii, elevi de gimnaziu si liceu, au experimentat activitati de educatie prin aventura prin care copiii si tinerii invata sa fie mai comunicativi, mai responsabili, mai increzatori in ei si in ceilalti, dar si mai atenti la problemele din comunitate si mediul inconjurator. Astfel, Tabara VIATA a oferit elevilor si profesorilor acces la o metoda de educatie care, prin miscare si activitati distractive, completeaza cu succes cunostintele dobândite la scoala si ajuta dezvoltarea personala a elevilor. 

La Straja, participantii au putut sa experimenteze lucrul in echipa si sa isi dezvolte curajul in cadrul cursurilor de frânghii, prin Mersul Mohicanilor pe cablu la joasa inaltime si elementul “Veverita Zburatoare”, la inaltime. Participantii de la Tusnad si-au inceput aventura cu o drumetie la Stânca Soimilor si au realizat activitati precum: “Cazatura de incredere”, “Pânza de paianjen”, “Trecatoarea Nitro”, “Cercul Zburator”, “Schiurile de vara”. Desi conditiile meteo au incercat sa le puna piedici micutilor aventurosi, acestia au reusit sa experimenteze si “Turnul din spaghete”, “Toxic waste” (adaptat pentru indoor), “Bullring” sau “Stepping stones”.

Pentru copiii si tinerii care doresc sa traiasca experienta VIATA, inscrierile se pot realiza deja, iar grupurile organizate primesc o reducere e 10%. Formularul de inscriere este accesibil pe site-ul www.tabara-viata.ro.