Peste 25% dintre copiii institutionalizati nu au primit niciodata un cadou

0

Peste 25% dintre copiii din centre de plasament de stat spun ca nu si-au sarbatorit niciodata ziua de nastere si nu isi amintesc sa fi primit vreodata un cadou. Povestile lor, ale copiilor abandonati, abuzati sau orfani sunt greu de imaginat si sunt atat de triste incat multi tind sa le ignore, simtindu-se neputinciosi in fata durerii lor.

Asociatia SOS Vietile Copiilor lupta pentru ca acesti copii si tineri institutionalizati sa traiasca o viata cat mai apropiata de cea normala si incearca sa le ofere programe educationale complexe, amintiri frumoase si servicii sociale si medicale.

Reprezentantii asociatiei isi doresc ca publicul larg sa afle despre situatia grea a copiilor si tinerilor institutionalizati si sa se implice activ pentru a schimba acesta realitate trista. Mesajul asociatiei este un semnal de alarma pentru noi toti: “Copiii din centrele de plasament exista si nu trebuie sa uitam de ei. Daca nu sunt ai nimanui, inseamna ca sunt ai nostri, ai tuturor si este responsabilitatea noastra sa le oferim o viata mai buna.”

De 1 iunie, Asociatia SOS Vietile copiilor, in parteneriat cu Noriel, partener cu traditie al organizatiei, au bucurat cu jucarii 50 de copii institutionalizati din Sectorul 4, in cadrul proiectului “Toy for Joy – Jucarie care aduce bucurie”, aflat la a 2-a editie.

Voluntarii SOS Vietile Copiilor au impartit darurile in 11 apartamente de tip familial si la Adapostul de Noapte si Zi pentru Copiii Strazii din Sectorul 4.

S.O.S Vietile Copiilor este o organizatie non-profit care incearca sa construiasa o viata mai buna pentru copiii si tinerii din centre de plasament de stat si medii defavorizate. Asociatia desfasoara programe prin care incearca reducerea traumei institutionalizarii si facilitarea integrarii sociale a copiilor si tinerilor institutionalizati, prin programe educationale complexe, cu impact puternic pentru dezvoltarea personala a beneficiarilor. Detalii pe www.sosvietilecopiilor.ro.