Pledoarie pentru o locuire decenta – 50 de avocati construiesc case pentru familii cu venituri mici din Cumpana

0

50 de voluntari, angajati ai Addleshaw Goddard, una dintre cele mai mari case de avocatura din Marea Britanie, muncesc pe santierul Habitat for Humanity din Cumpana pentru a ajuta opt familii cu venituri mici sa aiba o locuinta decenta. Voluntarii vor munci intre 6 si 11 august, alaturi de familiile beneficiare, la ridicarea peretilor de caramida, izolatia exterioara si interioara si finisaje.

Pe langa cele 2,000 de ore investite pe santier, avocatii fac si o donatie din care asociatia achizitioneaza materialele necesare pentru constructia caselor.

Este al zecelea an de parteneriat dintre Habitat for Humanity Romania si Addleshaw Goddard, timp in care 425 de angajati au fost voluntari pe santierele organizatiei, iar 1,8 milioane de lei au fost donate pentru ca familii cu venituri mici din Romania sa aiba sansa unui viitor mai bun.

Dincolo de sprijinul oferit familiilor in nevoie, experienta pe santierul Habitat for Humanity ajuta angajatii Addleshaw Goddard sa se cunoasca mai bine si sa lege prietenii.

“Imi place foarte mult sa lucrez impreuna cu colegii pe santier. In prima zi am tencuit, iar astazi am lucrat sus pe schela, mi-a fost putin frica insa mi-am depasit limitele, si cred ca despre asta este Habitat for Humanity, te ajuta sa faci lucruri pe care nu credeai ca esti in stare sa le faci. Ma bucur sa cunosc familiile si sa lucrez alaturi de ele la indeplinirea acestui vis, de a avea casa lor”, spune Sofia, 23 de ani.

Una dintre familiile pe care echipa de avocati le ajuta este cea a lui Sorin Luzinschi. Sorin are 36 de ani si lucreaza ca docher in port. Cea mai mare dorinta a sa este sa le ofere Danei, sotia sa, si Ioanei, fetita lor de cinci ani, o casa sanatoasa si sigura.

“Stam de multi ani in apartamentul parintilor mei. Ei sunt plecati la munca in Italia si s-ar intoarce dar nu prea au unde. Adica au, ca e casa lor, dar noi n-am mai avea unde sta. Cu noi este si bunica Danei, care este paralizata la pat si de care are ea grija. Aceasta e sansa noastra sa avem o casa”, spune Sorin.

Peste 200 voluntari, din strainatate si din companiile romanesti Raiffeisen Bank si ADP, au lucrat pana acum la constructia celor opt locuinte. Casele sunt construite in sistem cvadruplex, pe structura de caramida Porotherm, oferita de Wienerberger Romania. Au contribuit cu materiale de constructie si companiile Siniat Romania si Tondach Romania.

Habitat for Humanity activeaza in judetul Constanta din 2006, prin filiala sa din Cumpana.

Despre Habitat for Humanity Romania
Habitat for Humanity este o organizatie non-profit prezenta in 70 de tari cu misiunea de a eradica locuirea saracacioasa. Habitat for Humanity Romania construieste, reabiliteaza, ofera consultanta, suport tehnic si deruleaza programe de eficienta energetica si de preventie si raspuns la dezastre pentru grupuri vulnerabile. In Romania este de 20 ani, timp in care a ajutat peste 64,000 de oameni sa aiba un loc mai bun in care sa traiasca. Peste 30,000 de voluntari, internationali si din companiile romanesti, au muncit pana acum pe santierele organizatiei. www.habitat.ro