Prima Strategie de Advocacy dedicata persoanelor varstnice

0

In perioada 14-15 aprilie 2016, va avea loc Conferinta Finala a proiectului „Varsta a treia – prioritate pe agenda publica”, implementat de Asociatia C.A.R.P. Omenia Bucuresti, in parteneriat cu Institutul de Cercetare a Calitatii Vietii (ICCV) si Opportunity Associates Romania, la Rin Grand Hotel, situat in Strada Vitan-Barzesti, nr. 7D-7E, Sector 4, Bucuresti. 

Proiectul a urmarit dezvoltarea capacitatii de advocacy a conducerii Federatiei Nationale Omenia a Caselor de Ajutor Reciproc ale Pensionarilor din Romania pentru o implicare mai eficienta in elaborarea politicilor publice si a masurilor de protectie sociala a persoanelor varstnice.

In data de 14.04.2016, membrii Federatiei Nationale „Omenia” a C.A.R.P.-urilor din Romania, alaturi de invitati, autoritati publice locale si centrale, reprezentanti ai ONG-urilor, vor concluziona care sunt rezultatele si impactul proiectului asupra celor 137 de asociatii C.A.R.P. membre, dar si contextul actual al masurilor nationale si locale de protectie sociala a persoanelor varstnice.

Cea de-a doua zi a conferintei, 15.04.2016, va fi dedicata discutiilor cu privire la problemele actuale ale celor 137 de Case de Ajutor Reciproc ale Pensionarilor membre ale Federatiei, care se vor reuni in cadrul Consiliului National al Federatiei pentru aprobarea Strategiei de Advocacy. Strategia va ghida activitatea Federatiei pentru perioada 2016-2019, obiectivul major constituindu-l punerea pe agenda publica a problematicii complexe a persoanelor varstnice.

Pentru informatii suplimentare, persoana de contact: Giorgica Badarau, telefon mobil: 0752.001.404, telefon fix: 021.423.17.49, fax: 021.456.36.99, e-mail: [email protected]

Proiectul este finantat prin granturile SEE 2009 – 2014, in cadrul Fondului ONG in Romania – Componenta 5 Dezvoltarea capacitatii ONG-urilor. Retele si coalitii – Subcomponenta 5.1. Sprijin pentru coalitii si retele la nivel regional national si pentru think tank-uri, Operator FOND ONG – Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile.

Asociatia C.A.R.P. „Omenia” Bucuresti este o asociatie neguvernamentala, de intrajutorare mutuala si protectie sociala pentru persoanele varstnice, avand in prezent peste 44.000 de membri. Misiunea Asociatiei C.A.R.P. „Omenia” este ajutorarea financiara, materiala si sociala a membrilor sai, asigurarea drepturilor acestora la un trai decent si de calitate. De asemenea, asociatia promoveaza imbatranirea activa si incurajeaza participarea varstnicilor in societate ca detinatori de drepturi, cetateni si consumatori, imbatranirea intr-o mai buna stare de sanatate fizica si mentala, posibilitatea de a lucra pentru o perioada mai lunga cu mai multe facilitati de formare si conditii de munca adaptate lor, si de a se bucura de o viata demna. Mai multe detalii pe www.carp-omenia.ro si www.omeniatv.ro.