Primele tichete sociale pentru gradinita pot fi utilizate in cea mai mare retea nationala de magazine de proximitate

0
 • Sodexo are cea mai mare retea nationala de magazine de proximitate partenere in acest proiect, de peste 3.800 de afiliati
 • In prima luna, Sodexo va emite tichete sociale pentru gradinita pentru aproximativ 30.000 de copii care frecventeaza cursurile gradinitei
 • Valoarea unui tichet social pentru gradinita este de 50 de lei
 • Pentru anul școlar 2015-2016, titularii copiilor pot depune cererile pentru tichetele de gradinita la primariile de care apartin pana la 30 aprilie 2016

Sodexo Romania, lider pe piata tichetelor de masa, a emis primele tichete sociale de gradinita, Social Pass, in baza autorizatiei de functionare acordate de Ministerul Finantelor Publice pe 5 aprilie 2016. In prima luna de la debutul proiectului, Sodexo estimeaza ca va emite tichete sociale pentru gradinita pentru aproximativ 30.000 de copii care frecventeaza cursurile gradinitei.

Tichetele sociale pentru gradinita sunt acordate familiilor dezavantajate, de primariile de care acestea apartin, in baza Legii nr. 248/2015 și a HG 15/2016.

Masura adoptata recent de Guvern reprezinta o politica sociala de sprijin a familiilor aflate in dificultate  pentru a incuraja creșterea frecventei la gradinita a copiilor și a preveni abandonul școlar. Parintii sau titularii copiilor vor primi lunar cate un tichet social in valoare de 50 de lei pentru fiecare copil cu varsta intre 3 și 6 ani inscris la gradinita.  

Pot beneficia de aceste tichete familiile cu venituri mai mici de 284 de lei pe membru de familie şi care au copii in invatamantul preșcolar. Cererile in vederea acordarii tichetelor sociale pentru gradinita pentru anul școlar in curs pot fi depuse pana la data de 30 aprilie 2016. Conform estimarii realizate de Guvern, peste 110.000 de copii sunt eligibili sa primeasca tichete sociale pentru gradinita. 

Procedura de acordare este simpla și toate familiile eligibile sunt incurajate sa aplice. Sodexo le ofera primariilor consultanta in implementarea sistemului de tichete sociale pentru gradinita.

Tichetele sociale pentru gradinita Social Pass pot fi folosite exclusiv pentru achizitia de produse alimentare, de igiena, haine și rechizite destinate copiilor, in reteaua de magazine afiliate dedicata acestui sistem. Sodexo are in prezent cea mai mare retea nationala de magazine de proximitate partenere, de peste 3.800 de afiliati și continua sa o dezvolte.

CITATE:

Codruta PIȘA, Public Affairs Director, Sodexo Romania: „Educatia este printre cele mai importante componente dintr-o societate, iar Sodexo Romania sprijina comunitatile locale, implicandu-se constant in implementarea și desfașurarea unor serii de activitati educationale. Prin acest proiect, Sodexo continua programele proprii de sustinere a școlarizarii tuturor copiilor din Romania și contribuie, implicit, la prevenirea abandonului școlar.” 

Balint BESSENYEY, CEO Sodexo Romania: „In fiecare tara in care este prezent, grupul Sodexo incurajeaza dezvoltarea comunitatilor și a economiei locale. Implicandu-se in proiectul tichetelor sociale de gradinita acordate in Romania, Sodexo sprijina inclusiv dezvoltarea micilor comercianti din comunitatile locale, incurajandu-i sa accepte aceste tichete atat in folosul utilizatorilor, cat și pentru a-și diversifica propriile surse de venit.”

Sodexo in Romania

Din 1998, Grupul Sodexo in Romania, care numara astazi 810 angajati, ofera Solutii cuprinzatoare pentru Calitatea Vietii:

 • Beneficii pentru Angajati:
 • Programe de Incentivare
 • Beneficii Publice
 • Servicii de alimentatie/catering
 • Managementul facilitatilor

Sodexo, lider mondial in Servicii pentru Calitatea Vietii.

Compania Sodexo, al 19-lea angajator mondial a fost infiintata de catre Pierre Bellon in 1966 in Marsilia, Franta și este astazi lider mondial in Solutii pentru Calitatea Vietii de Zi cu Zi.

Grupul opereaza in 80 de tari cu 420.000 de angajati care impartașesc aceeași pasiune de a oferi servicii.

Avem increderea ca o buna calitate a vietii sporește satisfactia și motivatia indivizilor, jucand astfel un rol important in performanta organizatiilor care sunt partenerii noștri strategici.

Sodexo in lume – Cifre cheie

 • 18 miliarde euro cifra de afaceri
 • 420.000 angajati
 • 80 tari
 • 32.700 puncte de lucru
 • 75 milioane consumatori zilnic