Proiect strategic pentru activarea economiei sociale in Regiunile Bucuresti-Ilfov si Sud-Est

0

Descarcati Raportul Romania 2010. Sectorul neguvernamental – profil, tendinte, provocari  |  Inregistrati-va organizatia in Catalogul Societatii Civile!  |  Descarcati “Ghidul de identificare si adresare a nevoilor emergente ale copiilor din Romania”  |  Calendarul cursurilor FDSC  |  

dinpasiune-9576467

eventubebig-8844043

Data: 30-08-2010

Asociatia pentru Dezvoltare si Promovare Socio-Economica CATALACTICA – Bucuresti a demarat in data de 01 iunie 2010 proiectul strategic “INTEGRAT – Resurse pentru femeile si grupurile Roma excluse social”. Proiectul este cofinantat de Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 si se deruleaza pe o perioada de 3 ani.

Obiectivul general al proiectului este promovarea activa a incluziunii sociale pe piata muncii prin activarea economiei sociale, a femeilor si grupurilor etnice, precum si prin dezvoltarea de parteneriate si diseminarea de practici pozitive in regiunile de dezvoltare Bucuresti-Ilfov si Sud-Est.

Obiectivele specifice ale proiectului sunt: cresterea nivelului de informare privind economia sociala; formarea in scopul dezvoltarii profesionale a femeilor si reprezentantilor minoritatilor roma din ONG-uri ce isi desfasoara activitatea in domeniul economiei sociale; cresterea nivelului de cooperare prin initierea unei retele interprofesionale concretizata in crearea unui Centru de Resurse pentru structurile economiei sociale; contribuirea la depasirea stereotipului cultural cu privire la rolul social si statutul profesional al femeilor si minoritatilor roma pe piata muncii si in societatea din Romania.

Activitatile principalele ale proiectului se refera la derularea unui studiu privind stadiul dezvoltarii  economiei sociale in regiunile Bucuresti Ilfov si Sud Est; elaborarea unor Manuale de interventie pe baza principiilor economiei sociale; organizarea unui curs in domeniul economiei sociale; organizarea unor cursuri de formare si actualizare profesionala privind economia sociala in cadrul organizatiilor neguvernamentale; constituirea unui Centru de Resurse a economiei sociale; transferul de bune practici si desfasurarea unei campanii de informare si crestere a constientizarii rolului economiei sociale in randul grupului tinta si al opiniei publice.

Proiectul este implementat in parteneriat cu Institutul de Cercetare a Calitatii Vietii (ICCV) si Bolt International Consulting – L. Katsikaris-I. Parcharidis O.E. din Grecia.

Scoala de vara ADV Romania – „Initiere in antreprenoriat” In urma Primei Gale UNICEF din Constanta, primul centru multifunctional va fi organizat in aceasta toamna Initiativele de reglementare a economiei sociale – observatii despre Romania HHC Romania a demarat primul audit transparent al serviciilor sociale 13% dintre copiii romani sunt hartuiti pe Internet Avocatul Copilului, o solutie pentru ca drepturile copilului garantate de lege sa fie implementate Salvatii Copiii lanseaza maine raportul „Administratie publica in beneficiul copiilor” Lansare studiu: Administratie publica in beneficiul copiilor – Masurile generale de implementare a Conventiei privind Drepturile Copilului la nivel central si local in Romania Se deschide primul centru de tratare gratuita a alcoolicilor CESE a redactat un aviz privind Platforma europeana de combatere a saraciei si a excluziunii sociale

ONGFest – Targul Economiei Sociale 2011

logo_societal-8549366