Retea nationala de centre de informare si consiliere privind cariera

0

Descarcati Raportul Romania 2010. Sectorul neguvernamental – profil, tendinte, provocari  |  Inregistrati-va organizatia in Catalogul Societatii Civile!  |  Descarcati “Ghidul de identificare si adresare a nevoilor emergente ale copiilor din Romania”  |  Calendarul cursurilor FDSC  |  

dinpasiune-9918934

eventubebig-2606606

Data: 24-05-2011

Fundatia Centrul de Dezvoltare Manageriala(CDM)deruleaza proiectul “Retea nationala de centre de informare si consiliere privind cariera“.

In cadrul proiectului au fost consiliate 8500 de persoane disponibilizate, aflate in cautarea unui loc de munca sau someri si incluse intr-un proiect european derulat de Centrul de Dezvoltare Manageriala, ce are ca obiectiv informarea si consilierea privind cariera, in mod gratuit, a peste 25.000 de persoane.

 Acestea au fost informate si consiliate gratuit despre cum pot sa demareze o afacere, cum pot identifica o noua oportunitate profesionala sau un nou loc de munca. Dintre persoanele consiliate 504 si-au gasit un loc de munca. Programul se deruleaza pe trei ani si mai ofera servicii de orientare si indrumare catre cursuri de calificare sau reconversie profesionala care prin proiect sunt subventionate cu 600 de lei.

Proiectul, aflat in desfasurare din luna iulie 2010, se adreseaza persoanelor disponibilizate, somerilor, celor in cautarea unui loc de munca. Aceste persoane, prin intermediul celor 32 de consilieri specializati, din cele 14 centre regionale, beneficiaza de informatii privind modul in care pot identifica noi oportunitati profesionale, un nou loc de munca sau cum pot beneficia de cursuri de reconversie profesionala, in viitor. “a declarat pentru crisana.ro, consultantul Ioana Abraham.

Cei care doresc sa afle mai multe informatii pot accesa site-ul www.ccicc.ro.

Scoala de vara ADV Romania – „Initiere in antreprenoriat” In urma Primei Gale UNICEF din Constanta, primul centru multifunctional va fi organizat in aceasta toamna Initiativele de reglementare a economiei sociale – observatii despre Romania HHC Romania a demarat primul audit transparent al serviciilor sociale 13% dintre copiii romani sunt hartuiti pe Internet Avocatul Copilului, o solutie pentru ca drepturile copilului garantate de lege sa fie implementate Salvatii Copiii lanseaza maine raportul „Administratie publica in beneficiul copiilor” Lansare studiu: Administratie publica in beneficiul copiilor – Masurile generale de implementare a Conventiei privind Drepturile Copilului la nivel central si local in Romania Se deschide primul centru de tratare gratuita a alcoolicilor CESE a redactat un aviz privind Platforma europeana de combatere a saraciei si a excluziunii sociale

ONGFest – Targul Economiei Sociale 2011

logo_societal-5366708