Romania cheltuieste mai mult pentru un detinut decat pentru un copil la gradinita

0

Romania cheltuieste mai mult intr-o luna, pentru un detinut, decat ar costa sa intretina un copil la gradinita timp de un an. Acesta este unul dintre mesajele pe care Asociatia OvidiuRo le transmite prin intermediul campaniei de strangere de fonduri prin SMS lansata saptamana aceasta. Materialele de campanie sunt difuzate pe mai mult de 20 de posturi tv, la radio, in presa scrisa si in mediul online. Fiecare dintre noi poate acum sa ajute un copil sa mearga la gradinita trimitand unul sau mai multe sms-uri la numarul de telefon 8860. 

OvidiuRo s-a bazat pana acum pe sprijinul generos al companiilor pentru a finanta programul Fiecare Copil in Gradinita (FCG). Anul acesta, insa, strangerea de fonduri in sectorul corporativ este mult mai dificila. Cofondatoarea asociatiei, Leslie Hawke, explica. “Este pentru prima data cand viitorul programului nostru depinde de contributiile individuale. Avem nevoie de fonduri pentru a mentine toti cei 1400 de copii in program.”

Prin programul premiat anul acesta in cadrul Galei Societatii Civile, copiii dezavantajati din 20 de comunitati au sansa sa invete lucruri pe care nu le pot afla de la parintii lor, majoritatea lipsiti de educatie. “Gradinita este esentiala pentru copiii saraci care nu au parte de stimulare intelectuala acasa. Fara educatie timpurie de calitate, ei raman cu mult in urma celorlalti copii si sunt condamnati sa nu recupereze niciodata acest decalaj”, explica Maria Gheorghiu, cofondatoare.

Prin FCG, parintii primesc tichete sociale  (pentru alimente) de 50 de lei pe luna cu conditia sa-si trimita copiii ZILNIC la gradinita. „Un ajutor atat de mic face o diferenta foarte mare atat pentru frecventa zilnica, cat si pentru carentele de nutritie ale copiilor!”, subliniaza Leslie Hawke.

Campania incurajeaza oamenii sa ajute un copil sa mearga la gradinita trimitand unul sau mai multe sms-uri la 8860.

Campanie sustinuta de Cosmote, Orange si Vodafone. Nu se percepe T.V.A.