S-a deschis „Casuta ALBASTRA – Centru de interventii specializate in autism – APCA Galati”

0

Acesta este singurul centru din judet unde se efectueaza testarea cu ADOS, Golden standard la nivel international in diagnosticarea precoce si evaluarea periodica a autismului.

(Fotografie realizata de Simona Andrei)

Din luna decembrie 2015, la Asociatia de Sprijin pentru Parinti si Copiii cu Autism – APCA Galati, va functiona un nou centru de interventii specializate in autism, in cadrul caruia sunt concentrate mai multe tipuri de terapii specifice de recuperare pentru copiii cu TSA (tulburari din spectrul autismului) si unde familiile acestora vor beneficia de consiliere permanenta, fiind si singurul centru din judet unde se va face si testarea copiilor si adolescentilor cu ADOS – Golden standard la nivel international in diagnosticarea precoce si evaluarea periodica a autismului.


(Fotografie realizata de Simona Andrei)

Centrul „Casuta ALBASTRA” functioneaza la adresa Strada Brailei nr. 34 (vizavi de Potcoava de Aur) si pune la dispozitia familiilor inscrise in asociatie mai multe tipuri de terapii, implementate de specialistii angajati sau de cei colaboratori, din echipa APCA facand parte 3 terapeuti acreditati international RBT in terapie comportamentala aplicata. Vor fi astfel combinate, particularizat pentru fiecare caz in parte, de la terapia ABA, logopedie, coordonare si supervizare continua, pana la terapia de integrare multisenzoriala, terapia asistata de animale, terapii complementare de grup si consilierea parintilor.


(Fotografie realizata de Simona Andrei)

Tot la centru, incepand chiar din aceasta luna, vom extinde implementarea predarii interactive cu ajutorul tehnologiiilor avansate (tabla interactiva si softuri educationale adaptate), inclusiv in cadrul terapiilor 1 la 1,  gratie grantului de 10.000 de euro castigat de asociatie in septembrie 2015, in competitia de proiecte de pe platforma RaiffeisenComunitati.ro, fiind singurul proiect ales castigator din judetul Galati. De altfel, tot la centru, copiii si terapeutii vor putea sa-si atinga potentialul maxim cu ajutorul celor mai noi materiale educationale specifice, gratie dotarilor importante pe care APCA a reusit sa le realizeze in decursul celor 4 ani de activitate, in urma numeroaselor eforturi si activitati derulate alaturi de parteneri sau de alti reprezentati ai comunitatii galatene.


(Fotografie realizata de Simona Andrei)

Serviciile din cadrul „Casutei ALBASTRE – Centru de interventii specializate in autism – APCA Galati” pot fi accesate de parintii inscrisi in asociatie, acestia putand beneficia inclusiv de sustinerea financiara a terapiilor de recuperare prin intermediul prevederii 2%, iar testarea cu ADOS se poate efectua la cererea oricarei alte familii, pe baza de programari la adresa [email protected]

In continuare, APCA Galati isi desfasoara activitatea si la sediul de pe Str. Traian Vuia nr 21, unde implementam un alt proiect, castigator pe platforma Teimplici.ro, „Afterschool interactiv si creativ pentru Copiii SPECIALI”. Mai multe informatii despre activitatile asociatiei pot fi aflate vizitand site-ul nostru, www.autism-apca.ro.