S-a deschis perioada de inscrieri pentru Premiul Fundatiei ERSTE pentru Integrare Sociala 2011

0

610.000 Euro este valoarea totala a premiilor in bani care vor fi oferite proiectelor de integrare sociala inovatoare si eficiente din cele 12 tari participante. Pentru a arata ca fiecare dintre noi poate produce o schimbare, o echipa a Fundatiei ERSTE va strabate pe bicicleta o distanta de peste 1.600 km, trecand prin 6 tari si facand opriri in 10 orase.

Fundatia ERSTE deschide pe data de 1 Septembrie 2010 perioada de inscrieri pentru Premiul Fundatiei ERSTE pentru Integrare Sociala 2011. Patru noi tari pot participa la aceasta editie: Ungaria, Cehia, Slovacia si Moldova, alaturi de celelalte opt deja participante la editiile anterioare.

Premiul pentru Integrare Sociala este acordat la fiecare doi ani, inca din 2007, si are ca obiectiv incurajarea dezvoltarii societatilor civile din tarile Europei centrale si de sud-est. De asemenea, Premiul doreste sa aduca recunoastere publica proiectelor de integrare sociala care produc o schimbare in bine in regiunea mentionata mai sus. 

Termenul limita pentru trimiterea aplicatiilor este 30 noiembrie 2010. Premiul se adreseaza organizatiilor non-profit, administratiilor publice, membrilor societatii civile, comunitatilor religioase, initiativelor private sau reprezentantilor media din urmatoarele tari: Bosnia si Hertegovina, Croatia, Cehia, Ungaria, Kosovo, Macedonia, Moldova, Muntenegru, Romania, Serbia, Slovacia si Slovenia.

Echipa Fundatiei ERSTE va arata cum orice persoana isi poate atinge obiectivele daca isi doreste cu adevarat. Doi membri ai echipei Premiului Fundatiei ERSTE pentru Integrare Sociala vor demara un tur pe bicicleta, calatorind in 6 din tarile participante pentru a discuta despre integrare sociala cu organizatiile neguvernamentale locale si cu reprezentantii media si a-i incuraja sa se inscrie in competitie. Acestia vor pleca din Viena pe 8 octombrie si vor strabate timp de 2 saptamani Europa centrala si de sud-est, facand opriri in 10 orase de pe traseu: Bratislava, Pecs, Osijek, Vukovar, Brcko, Belgrad, Pancevo, Timisoara, Szeged si Budapesta.

Intrucat Premiul de anul acesta se adreseaza unui numar mai mare de participanti comparativ cu editiile precedente, va creste si numarul premiilor oferite. La aceasta editie, 30 de organizatii se vor alatura numarului de proiecte de bune practici, aflat in continua crestere, si vor fi invitate pe scena in cadrul Ceremoniei de Premiere care va avea loc in Budapesta, in iunie 2011. Proiectele castigatoare vor fi selectionate si verificate de un juriu format din 20 de personalitati marcante, experti de seama in zonele de integrare sociala, societate civica, politica si media din regiune.

Suportul financiar oferit castigatorilor pentru angajamentul constant in procesul de dezvoltare sociala este doar unul din beneficiile acestui premiu. In plus, toate cele 100 de proiecte finaliste vor primi recunoastere regionala pentru eforturile depuse prin promovare media asigurata de consultanti de relatii publice profesionisti, timp de doi ani dupa ceremonia de premiere din 2011, actiune finantata de Fundatia ERSTE. De asemenea, toate proiectele finaliste vor fi fi incluse intr-un set de proiecte cu cele mai bune practici si vor fi postate pe website-ul Retelei de Integrare Sociala a Fundatiei ERSTE: www.socialintegration.org/network.

Mai multe detalii despre Premiul Fundatiei ERSTE pentru Integrare Sociala si despre procesul de inscriere sunt disponibile aici: www.integrationaward.org.

Pentru intrebari, va rugam contactati: Crina Morteanu, email: [email protected]