Salvati Copiii a donat un ecograf performant Maternitatii Pitesti

0

Salvati Copiii Romania a donat astazi sectiei de neonatologie a Spitalului Judetean din Pitesti un ecograf performant, in valoare de 20.000 de euro. Cu ajutorul noului aparat, medicii vor putea diagnostica mult mai eficient diferite afectiuni si vor putea oferi un viitor mai bun bebelusilor cu probleme de sanatate.

Sectia a mai fost dotata de Salvati Copiii si in ultimii trei ani, cu un ventilator pentru suport respirator si doua incubatoare destinate copiilor nascuti prematur, in valoare de aproximativ 40.000 de euro.

„Este o mare implinire faptul ca putem contribui la cresterea performantelor cadrelor medicale din Maternitatea Pitesti, oferindu-le aparatura atat de necesara. Tocmai de aceea, ne-am propus ca anul acesta sa dotam si alte 29 de maternitati cu echipamente moderne, in valoare totala de 350.000 de euro, pe langa cele 58 de unitati pe care le-am echipat pana acum. Trebuie sa facem tot ce ne sta in putinta sa tinem in viata copiii nascuti prematur, pana cand organismul lor poate lupta si se poate apara singur.” – Gabriela Alexandrescu, Presedinte Executiv Salvati Copiii Romania.

Anul trecut, la Maternitatea Pitesti s-au inregistrat 2.269 de nasteri, dintre care 209 inainte de termen. Maternitatea este una de nivel II, care ingrijeste nou-nascuti cu o greutate de peste 1500 grame la nastere, ce vin pe lume la cel putin 32 de saptamani. Aici se primesc prin transfer nou-nascutii cu probleme din restul judetului Arges – Campulung, Mioveni, Curtea de Arges, Costesti, Calinesti. Mortalitatea infantila a judetului Arges in 2015 a fost de 7 ‰, mai mica decat media nationala de 8 ‰, dar aproape dubla fata de media UE, de 3,7 ‰.

Ecograful performant care a fost donat sectiei noastre este necesar pentru diagnosticarea unor afectiuni ce pot constitui urgente medicale sau chirurgicale, precum hemoragiile sau malformatiile, cat si pentru diagnosticarea precoce a displaziilor si luxatiilor congenitale de sold si monitorizarea evolutiei altor afectiuni, cum ar fi hemoragiile intracraniene.“- Dr. Mihaela Vintila, Sef Sectie Neonatologie, Spitalul Judetean din Pitesti.

La fiecare sase ore, in Romania moare un copil mai mic de un an. Tara noastra se mentine pe primul loc in Uniunea Europeana privind mortalitatea infantila, cu o rata de 8 la 1000 de nou-nascuti vii, in 2015. Acesti copii ar putea trai daca maternitatile ar avea suficiente echipamente medicale performante. Prin proiectul Fiecare Copil Conteaza, organizatia Salvati Copiii a reusit pana in prezent sa doteze 58 de maternitati cu incubatoare, mese de resuscitare si aparate de ventilatie. In 2016, Salvati Copiii Romania isi propune dotarea a 29 de maternitati si sectii de nou-nascuti din intreaga tara.

Reducerea mortalitatii infantile este una dintre problemele dramatice ale Romaniei si trebuie sa fie o prioritate pentru noi toti. Pentru mine, este cea mai mare bucurie atunci cand aflu ca bebelusii nascuti prematur sunt sanatosi si pot fi luati acasa de parintii lor. Prin dotarile de pana acum, Salvati Copiii a contribuit la salvarea a peste 18.000 de copii, iar donatiile viitoare vor ajuta alte cateva mii, in anii urmatori.” – Amalia Nastase, ambasador al campaniei Salvati Copiii pentru reducerea mortalitatii infantile.

Cei care doresc sa sustina demersul Salvati Copiii de reducere a mortalitatii infantile in Romania o pot face cu un sms lunar la 8844 cu textul “SALVEZ“, in valoare de 2 Euro.

Despre Organizatia Salvati Copiii
Salvati Copiii
este o organizatie neguvernamentala, asociatie de utilitate publica, non-profit, democratica, neafiliata politic sau religios, care militeaza activ pentru protectia drepturilor copilului in Romania, din 1990, in acord cu prevederile Conventiei Natiunilor Unite cu privire la Drepturile Copilului, cu Carta Drepturilor Fundamentale a Uniunii Europene si cu legislatia Romaniei.

Salvati Copiii adopta o pozitie independenta in raport cu actiunile si masurile institutiilor, recunoscand ca implementarea legislatiei si a politicilor publice in materia drepturilor copiilor nu poate ignora stransa colaborare dintre autoritati, familie, copii si societatea in care fiecare actor implicat isi accepta responsabilitatea conform principiilor unui parteneriat autentic si viabil.

In calitate de membru al Save the Children International, cea mai mare organizatie independenta din lume care promoveaza drepturile copilului si care cuprinde 30 de membri si desfasoara programe in peste 120 de tari, VIZIUNEA noastra este o lume care respecta, pentru fiecare copil, dreptul sau la supravietuire, educatie, protectie si participare, asumandu-ne MISIUNEA de a obtine progrese importante privind modul in care copiii sunt tratati si producerea schimbarilor imediate si de durata in viata acestora. In cei 26 de ani de activitate, peste 1.340.000 de copii au fost implicati in programele si campaniile Organizatiei Salvati Copiii.