Salvatii Copiii lanseaza maine raportul „Administratie publica in beneficiul copiilor”

0

Descarcati Raportul Romania 2010. Sectorul neguvernamental – profil, tendinte, provocari  |  Inregistrati-va organizatia in Catalogul Societatii Civile!  |  Descarcati “Ghidul de identificare si adresare a nevoilor emergente ale copiilor din Romania”  |  Calendarul cursurilor FDSC  |  

dinpasiune-2192908

Data: 5-07-2011

Organizatia Salvati Copiii lanseaza raportul de cercetare „Administratie publica in beneficiul copiilor – Masurile generale de implementare a Conventiei privind Drepturile Copilului la nivel central si local in Romania”.

Evenimentul national de lansare a publicatiilor proiectului va avea loc pe data de 06 iulie a.c., in intervalul orar 11.00-12.30, la Palatul Parlamentului – Sala Duca.

Proiectul care a facilitat realizarea cercetarii este derulat cu sprijinul Uniunii Europene si a avut ca scop identificarea gradului in care au fost aplicate masurile generale de implementare a Conventiei ONU pentru Drepturile Copilului (CDC) la nivel local, national si european.

Concluziile sunt redate intr-o serie de rapoarte nationale care prezinta in detaliu situatia inregistrata in cinci tari membre ale Uniunii Europene – Italia, Lituania, Marea Britanie, Romania si Suedia – precum si intr-un raport comparativ european care identifica tendintele comune dar si diferentele dintre aceste state. Totodata, o cercetare a fost derulata cu privire la activitatile intreprinse in domeniul  drepturilor copilului de catre institutiile europene. Cele doua rapoarte de interes european, care includ si exemple de bune practici si recomandari adresate factorilor de decizie, vor fi transmise reprezentantiilor institutiilor UE, printr-o serie de actiuni organizate in Bruxelles.

Scoala de vara ADV Romania – „Initiere in antreprenoriat” In urma Primei Gale UNICEF din Constanta, primul centru multifunctional va fi organizat in aceasta toamna Initiativele de reglementare a economiei sociale – observatii despre Romania HHC Romania a demarat primul audit transparent al serviciilor sociale 13% dintre copiii romani sunt hartuiti pe Internet Avocatul Copilului, o solutie pentru ca drepturile copilului garantate de lege sa fie implementate Lansare studiu: Administratie publica in beneficiul copiilor – Masurile generale de implementare a Conventiei privind Drepturile Copilului la nivel central si local in Romania Se deschide primul centru de tratare gratuita a alcoolicilor CESE a redactat un aviz privind Platforma europeana de combatere a saraciei si a excluziunii sociale Sase organizatii din Romania au castigat Premiului Fundatiei ERSTE pentru Integrare Sociala 2011

logo_societal-8619834

eventubebig-3195628