Se deschide primul centru de tratare gratuita a alcoolicilor

0

Saptamana viitoare se va deschide in Bucuresti primul centru de tratament gratuit pentru alcoolici, la adresa C.F. Robescu numarul 4, Sector 3.

Romanii sunt printre cei mai mari consumatori de alcool din Europa, potrivit unor statistici puse la dispozitie de Asociatia pentru Lupta Impotriva Alcoolismului si Toxicomanilor (ALIAT).

In Romania, adultii beau mai mult de 18,5 litri de alcool pe an, in timp ce media in Uniunea Europeana se afla in jurul a 15 litri. In Romania, sunt aproximativ 2 milioane de persoane care consuma alcool in exces.

Romania ocupa locul 2, dupa Irlanda, intr-o statistica privind consumul episodic de alcool (cele mai mari procente de binge drinking sunt in Irlanda, 44%, urmand Romania cu 39%, Germania si Austria cu 36%).

Excesul frecvent de alcool este un factor de risc pentru suicid si se asociaza cu deteriorarea relatiilor sociale, accidente, incalcari ale legii.  

In acest context, saptamana viitoare se va deschide in Bucuresti primul centru de tratament gratuit pentru alcoolici, la adresa C.F. Robescu numarul 4, Sector 3.

In cadrul centrului se vor desfasura atat activitati de consiliere psihologica, cat si activitati pentru reintegrarea persoanelor alcoolice pe piata muncii, pentru cazurile în care este nevoie.

Proiectul pentru deschiderea centrului a fost elaborat de Asociatia pentru Lupta Impotriva Alcoolismului si Toxicomanilor (ALIAT) si este cofinantat din Fondul Social European.

Sursa: www.evz.ro