TOATE drepturile fundamentale pentru TOATE persoanele cu dizabilitati!

0

Asociatia Totul pentru Tine, Asociatia Viata Independenta si Federatia Organizatia Nationala a Persoanelor cu Handicap din Romania sustin, in perioada 4-6 martie 2016, o sesiune de informare si un curs de formare, ambele organizate in proiectul “TOATE drepturile fundamentale pentru TOATE persoanele cu dizabilitati!”, finantat prin granturile SEE 2009-2014, in cadrul Fondului ONG in Romania, avand ca promotor Fundatia Transilvana Alpha din Tirgu-Mures.

Sesiunea de informare pentru reprezentantii autoritatilor publice locale va avea loc in data de 4 martie.

Cursul de formare pe tema “Obiective si tehnici moderne de lobby si advocacy in domeniul dizabilitatii, in lumina Conventiei ONU privind drepturile persoanelor cu dizabilitati” va avea loc in perioada 4-6 martie si este destinat reprezentantilor organizatiilor persoanelor cu dizabilitati.

Ambele evenimente vor avea loc la sediul Federatiei Organizatiei Nationale a Persoanelor cu Handicap din Bucuresti, B-dul Maresal Averescu nr. 17, Corp F.

Cu  ocazia informarii vor fi prezentate public materialele realizate in cadrul proiectului:

Brosura informativa pentru reprezentantii autoritatilor publice locale in domeniul identificarii nevoilor si a politicilor de incluziune activa a persoanelor cu dizabilitati;

  • Brosura informativa pentru parlamentari, persoane cu dizabilitati si organizatii neguvernamentale;

  • Brosura informativa pentru functionarii serviciilor publice de la nivel local in privinta modului de identificare a nevoilor persoanelor cu dizabilitati, a furnizarii serviciilor publice in folosul acestora,a dialogului cu persoanele cu dizabilitati si a familiilor acestora, a schimbarii de perspectiva in abordarea dizabilitatii;

  • Brosura informativa pentru arhitecti, urbanisti, persoane cu dizabilitati si organizatii neguvernamentale;

  • Studiul “Dizabilitatea in presa” si Ghid in domeniul dizabilitatii pentru jurnalisti si profesionisti din mass-media

Cursul de formare are la baza manualul “Obiective si tehnici moderne de lobby si advocacy in domeniul dizabilitatii, in lumina Conventiei ONU privind drepturile persoanelor cu dizabilitati”

 *Materialele informative, studiul si manualul sunt disponibile in format electronic la adresa:http://www.dizabnet.ro/proiecte/proiecte-in-derulare/toate-drepturile-fundamentale-pentru-toate-persoanele-cu-dizabilitati/)

Informarile si cursurile derulate in cadrul proiectului “TOATE drepturile fundamentale pentru TOATE persoanele cu dizabilitati!”, vor ajunge in orasele Bistrita, Zalau, Cluj-Napoca, Odorheiu Secuiesc, Sibiu, Brasov, Simeria, Piatra Neamt, Focsani, Buzau,  si Vaslui.

Scopul sesiunilor de informare este de a consolida relatiile dintre reprezentantii autoritatiilor publice locale, cei ai serviciilor publice, parlamentari, arhitecti si urbanistilor, jurnalisti si organizatiile persoanelor cu dizabilitati. Brosurile prezentate in cadrul sesiunilor de informare contin informatii relevante privind cadrul legal, respectiv norme si reglementari, ce pot fi de ajutor tuturor categoriilor de public-tinta mentionate mai sus. 

Informatii despre evenimentele si cursurile viitoare vor fi disponibile pe site-ul www.dizabnet.ro si pagina de Facebook a Retelei Dizabnet (www.facebook.com/Dizabnet).

“TOATE drepturile fundamentale pentru TOATE persoanele cu dizabilitati!” este un proiect finantat prin granturile SEE 2009-2014, in cadrul Fondului ONG in Romania avand ca promotor Fundatia Transilvana Alpha din Tirgu-Mures si ca partener Asociatia RENINCO Romania. Colaboratorii proiectului sunt: Federatia Organizatia Nationala a Persoanelor cu Dizabilitati din Romania – ONPHR, Asociatia Hans Spalinger Simeria, Serviciul Public de Asistenta Sociala Simeria si Autoritatea Nationala pentru Persoanele cu Dizabilitati – ANPD. Proiectul se deruleaza in perioada 2 iunie 2014 – 30 aprilie 2016. Bugetul total este de 154.597 euro.