Societatea civila solicita autoritatilor publice sa asigure protectia copiilor

0

Federatia Organizatiilor Neguvernamentale pentru Copil (FONPC) si-a exprimat marti ingrijorarea fata de “agresiunile” la care sunt supusi copiii si a sustinut ca numarul extrem de mare de copii agresati de cainii fara stapan reprezinta un semnal de alarma.

“Federatia doreste sa atraga atentia autoritatilor publice asupra responsabilitatii pe care acestea o au in protectia si promovarea drepturilor copilului. Discutiile derulate in jurul decesului copilului de patru ani muscat de caini incalca grav drepturile copilului: protejarea intimitatii, protectia impotriva oricarei forme de abuz si alte drepturi extrem de importante. Numarul extrem de mare de copii agresati de cainii comunitari este un semnal de alarma si credem ca (…) este necesara o asumare a responsabilitatilor si mai ales asumarea unor masuri de prevenire”, sustin reprezentantii organizatiei, conform unui comunicat de presa remis AGERPRES.

Totodata, FONPC, reprezentata de 75 de ONG-uri membre, atrage atentia asupra faptului ca autoritatile publice “au marginalizat” in ultima perioada drepturile copilului, “neglijand” masurile la nivel comunitar privind prevenirea abuzurilor asupra copiilor si masurile de protectie.