Terapie gratuita pentru copiii cu autism 2

0

Terapia pentru autism ar trebui începută într-un timp foarte scurt. Condițiile de viață ale copilului sunt puternic influențate de starea lui, iar integrarea sa socială și școlară provoacă mari neplăceri. Acesta este motivul pentru care diagnosticul precoce și intervențiile direcționate pot face o diferență reală.

Cum se intervine în cazurile de autism

Studiul individual al problemelor sale permite stabilirea care intervenție este mai potrivită. Părinții sunt implicați direct în această fază terapeutică: ei trebuie să fie informați cu privire la obiectivele tratamentului și să implementeze strategii comportamentale și educaționale bine definite, sub îndrumarea terapeutului.

Cel mai folosit tratament pentru autism la unitatea noastră este metoda ABA. Terapia se bazează pe analiza comportamentului uman în raport cu stimuli specifici. Deci, să vedem în ce constă și cum funcționează.

  • Terapia autismului: cum funcționează metoda ABA pentru copiii cu autism
  • Termenul ABA înseamnă Analiza comportamentală aplicată, ceea ce înseamnă Analiza comportamentală aplicată.
  • Această metodă, care se bazează tocmai pe observarea în profunzime a comportamentului, a găsit feedback valid în cazurile copiilor cu tulburări din spectrul autist.

Metoda ABA pentru autism studiază atât elementele care au determinat un anumit comportament, cât și consecințele acestuia, pentru a înțelege cum acționează întăririle, stimulii și generalizarea în mediul înconjurător. Această analiză se bazează pe 4 proceduri:

Îndemn, pentru a integra noi comportamente nemaiîntâlnite înainte;Fading, pentru a învăța să răspundă autonom la stimuli;Modelarea, pentru a consolida comportamente care sunt din ce în ce mai aproape de atingerea unui scop;

Înlănțuire, pentru a asimila secvențele mai lungi.

Fiecare obiectiv poate fi inserat în cadrul unor dinamici foarte specifice, care se referă la mediul în care se desfășoară acțiunea și la o modalitate definită „pentru teste discrete”.
Rutina și metodele de învățare în metoda ABA

Antrenamentul în mediu natural, sau NET, este prima modalitate implementată pentru copiii cu autism. Acțiunile se desfășoară într-un mediu natural, profitând de rutina copilului. Se pleacă de la interesele sale pentru a ajunge la dobândirea de noi comportamente, prin utilizarea unor inputuri special pregătite.

Motivația copilului este atât un avantaj, cât și o limitare. Ajută foarte mult în procesul inițial de învățare, dar atunci când se estompează, trebuie schimbat și scopul.
Ai îndoieli?

  • inlantuire-pentru-a-asimila-secventele-mai-lungiDescoperă metoda noastră. De la primul interviu gratuit la echipa multidisciplinară.
  • Solicitați PRIMUL INTERVIU GRATUIT acum

Setarea de încercare discretă, DDT, se bazează pe o metodologie de învățare fără erori. Este vorba de a pune copilul în situația de a desfășura o acțiune fără a greși, oferind inițial ajutoare care sunt îndepărtate treptat pentru a-și dezvolta autonomia.

Dintre tratamentele pentru autism, această tehnică are avantajul de a facilita dobândirea spontană a diverselor abilități în mediul pregătit, dar se întâlnesc dificultăți în readucerea succesului în viața de zi cu zi a copilului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.