Un Milion de Stele – editia 2013

0

Asociatia Caritas Bucuresti organizeaza o noua editie a unuia dintre cele mai importante evenimente de solidaritate din Romania – „Un Milion de Stele“, un eveniment al familiei, al copiilor, al oamenilor cu suflet.

Evenimentul, organizat anual de toate organizatiile Caritas din Romania, ofera tuturor persoanelor posibilitatea de a se implica in schimbarea in bine a vietii copiilor vulnerabili. In anul 2012 evenimentul s-a desfasurat simultan in 30 de localitati din Romania, cu o participare de peste 20.000 de sustinatori in toata tara, bucurandu-se de o participare si mediatizare din ce in ce mai mare.

Cauza pe care evenimentul acestui an o propune este cea a copiilor cu dizabilitati, de cele mai multe ori marginalizati, lipsiti de sansa de a avea acces in scolile de masa, de a beneficia de servicii de recuperare, de a fi integrati si acceptati, de a-si construi un viitor demn, asa cum ni-l dorim pentru fiecare dintre noi.

Fondurile stranse in cadrul evenimentului vor sustine activitatile destinate beneficiarilor Centrului de Zi pentru Copii cu Dizabilitati (in special cu Sindrom Down), din cadrul Asociatiei Caritas Bucuresti.

Centrul are ca scop prevenirea abandonului, a institutionalizarii, a marginalizarii sociale si scolare a copiilor cu varste cuprinse intre 6 luni – 9 ani, asigurand servicii de recuperare prin terapii specifice, de educare, integrare/reintegrare sociala si comunitara, socializare si petrecere a timpului liber, informare si orientare, consiliere sociala, suport emotional.

Conceptul evenimentului „Un Milion de Stele” a fost preluat din reteaua Caritas Europa si a pornit de la dorinta de a sensibiliza cat mai multe persoane pentru a face un gest de solidaritate fata de grupurile vulnerabile si marginalizate din punct de vedere social. Gestul consta in aprinderea de lumanari amenajate sub forma unei stele, intr-un spatiu public, fiecare flacara reprezentand simbolic un copil in dificultate, cu risc de marginalizare.       

Evenimentul va avea loc in capitala, in Parcul Herastrau – (intrarea Charles de Gaulle), sambata, 12 octombrie 2013, incepand cu orele 18.00.