UNICEF lanseaza campania „Priveste intai copilul!”

0

In perioada iunie – august 2013, UNICEF Romania deruleaza campania „Priveste intai copilul!”, o campanie de informare, constientizare si strangere de fonduri dedicata copiilor cu dizabilitati din Romania.

Acesti copii sunt adesea ignorati de societate, politici publice, statistici, ceea ce accentueaza excluderea lor si adanceste inechitatea. Copiii cu dizabilitati au acces mai restrans la servicii si risca sa fie victime ale violentei, neglijentei si abuzurilor. Copiii cu dizabilitati au aceleasi drepturi ca toti ceilalti copii. Au dreptul sa supravietuiasca si sa aiba conditii de viata bune, sa fie inclusi in viata comunitatilor, sa duca o viata sanatoasa, sa-si atinga potentialul maxim.

Campania are ca obiectiv sa aduca in atentia publica problemele de discriminare, precum si limitarile accesului la servicii adecvate pe care le intampina copiii cu dizabilitati si familiile acestora. In acest sens am realizat cateva pagini de informare, infografice si bannere despre problematica dizabilitatilor in Romania.

Campania pledeaza pentru o actiune coordonata si integrata la nivel comunitar prin care copiilor cu dizabilitati, indiferent de locul unde acestia se afla, sa li se dea atentia cuvenita si sansa la o viata mai buna in familiile lor. Printre solutiile propuse sunt: asigurarea de servicii esentiale de sanatate, educatie si protectie, eliminarea barierelor care impiedica incluziunea si adoptarea unei atitudini prietenoase si pozitive faţa de copiii cu dizabilitati.

Debutul campaniei a avut loc vineri, 28 iunie 2013, in cadrul emisiunii editie speciala „Priveste intai copilul!” de la Realitatea TV, moderata de Eli Roman. 

follow_stiriong-4426662