Ursus a lansat o campanie despre efectele consumului de alcool

0

Ursus Breweries a lansat o campanie educationala despre consumul de alcool – “Afla-ti echilibrul!” – si un site cu resurse pe aceeasi tema – www.desprealcool.ro.  Compania urmareste sa descurajeze consumul iresponsabil de alcool, prin informarea publicului cu privire despre efectele acestui tip de comportament asupra organismului si vietii sociale.

“Afla-ti echilibrul!” este o campanie pe termen lung care va transmite mesaje educationale prin evenimente, seminarii si intalniri directe cu consumatorii.

Intr-o prima etapa, campania se adreseaza tinerilor de peste 18 ani, care sunt sfatuiti sa nu se urce la volan daca au baut alcool. O actiune pilot de constientizare pe aceasta tema a avut loc in Costinesti, in iulie. Echipele de campanie au testat alcolemia celor care se urcau la volanul masinutelor electrice si au impartit brosuri educationale. Actiuni similare vor avea loc, incepand din noiembrie, si in alte locatii. 

De asemenea, compania va sustine si o serie de trainiguri cu barmanii din mai multe orase din tara, pentru a ajuta la prevenirea consumului de alcool in exces.

Etichetele berilor din portofoliul Ursus Breweries vor fi modificate. Ele vor contine avertismentul “+18 ani” si adresa site-ului desprealcool.ro.

Tot in contextul campaniei, Ursus Breweries a realizat si unui studiu despre gradul de informare al romanilor cu privire la efectele alcoolului. Rezultatele lui arata, printre altele, ca:

– doar 38% din respondenti au stiut ca cel mai bun remediu pentru mahmureala este consumul de apa, pentru rehidratarea organismului;

– doar 50% au stiut ca o persoana care s-a intoxicat cu alcool nu trebuie lasata sa doarma pentru a-si reveni;

– aproximativ 9 din 10 persoane nu stiu de ce suntem mahmuri dupa ce consumam mult alcool;

– peste jumatate din cei care au cautat informatii despre efectele alcoolului, au folosit internetul.

Pentru realizarea studiului, Ursus Breweries a colaborat cu profesorul Septimiu Chelcea. Studiul a fost realizat in iunie 2010, pe un esantion de 2.000 de respondenti, din mediul urban, cu varste cuprinse intre 18 si 45 de ani.

Sursa: responsabilitatesociala.ro