Ziua Portilor Deschise la Fundatia Bunul Samaritean Nicoresti

0

Fundatia “Bunul Samaritean” din Nicoresti organizeaza pe data de 3 august, in intervalul orar 10:00-13:00, Ziua Portilor Deschise, in scopul de a familiariza publicul cu activitatea pe care o desfasoara fundatia si, in acelasi timp, de a strange fonduri pentru proiecte menite sa le vina in ajutor copiilor cu dizabilitati sau celor care provin din familii defavorizate.

In cadrul evenimentului, cei interesati vor face o incursiune in viata centrului si vor afla mai multe despre activitatile care se deruleaza zilnic acolo. De asemenea, vor putea face cunostinta cu copiii asistati si cu persoanele care se ocupa de ei.

Pentru a le multumi vizitatorilor, copiii de la centru au pregatit un program artistic. Astfel, veti putea urmari o piesa de teatru de papusi, teatru de umbre si teatru clasic. Un punct de atractie inedit il va reprezenta lucrarea de arta pe care cei mici isi propun sa o realizeze cu ajutorul celor ce le vor trece pragul: o mare plansa pe care vizitatorii sunt invitati sa-si lase amprenta mainilor!

La acest ultim eveniment organizat in aceasta vara, Fundatia isi propuna sa stranga fonduri pentru a-i bucura pe copii cu o tabara in luna august. Orice suma este binevenita si va contribui la indeplinirea visului unui copil de a vizita un loc nou.

Fundatia “Bunul Samaritean” si-a inceput activitatea in anul 2000, in comuna Nicoresti, judetul Galati, iar din anul 2003 functioneaza ca si organizatie non-profit, apolitica, non-guvernamentala, agnostica, fiind constituita pe perioada nedeterminata. Asociatia s-a nascut din convingerea ca fiecare persoana, indiferent de situatia materiala, pozitia sociala sau starea de sanatate, are dreptul la o viata demna si decenta.

Centrul de Zi a fost infiintat in anul 2007 si este adresat pentru 40 de copii proveniti din familii defavorizate, de varsta scolara. Centrul de zi urmareste prevenirea excluderii scolare a copiilor si familiilor cu risc crescut, printr-un program de servicii educationale, sociale, psihologice si medicale oferite in cadrul centrului. Dupa programul scoalar, copiii sunt primiti cu drag la „a doua lor casa”. Aici beneficiaza de doua mese pe zi,  dus, schimb de hainute, sprijin in efectuarea temelor cu invatator/profesor calificat, jocuri educative si distractive, consiliere psihologica si, nu in ultimul rand, afectiunea si dragostea personalului centrului.

Mai multe detalii despre proiectele derulate de Fundatia Bunul Samaritean se gasesc pe siteul www.fundatiabunulsamaritean.info sau pe pagina oficiala de Facebook www.facebook.com/FundatieBunulSamaritean .