Alearga la Maraton pentru Padurea Copiilor!

0

Pentru al III-lea an consecutiv, ViitorPlus este cauza de mediu a Raiffeisen Bucharest International Marathon, organizat de Asociatia Bucharest Running Club si cu sprijinul ViitorPlus.

Padurea Copiilor, dedicata alergatorilor, va fi o noua locatie din cadrul proiectului “Adopta un copac!”. Pâna acum, proiectul „Adopta un copac!” a permis plantarea si ingrijirea a 155.000 de puieti, pe o suprafata de 24,5 hectare, din 4 localitati diferite (comunele Vilcelele si Dragos Voda din judetul Calarasi, comuna Bragadiru din judetul Ilfov si comuna Draganesti-Vlasca din Teleorman).

Plantarea a cate unui puiet pentru fiecare nou-nascut acesta este obiectivul ViitorPlus in noul proiect Padurea copiilor, din cadrul programului Adopta un copac!. Pentru inceput se doreste stangerea de fonduri necesare plantarii a 30.000 de puieti pentru fiecare nou-nascut din Bucuresti. Tocmai de aceea, primii puieti vor fi plantati cu ajutorul participantilor la Maratonul Bucuresti.

Iubitorii de miscare in aer liber sunt invitati sa alerge la una din cursele Maratonului Bucuresti si sa sustina cauza Padurea Copiilor prin strangerea de fonduri, in valoare de minim 450 lei.

Alergatorii sustinatori ai cauzei, primesc certificat de parinti adoptivi ai unui copac in cadrul acestui proiect, un ghid cu sfaturi despre cum pot strange fonduri, beneficiaza de inscriere gratuita la orice cursa a maratonului, primesc un tricou personalizat pentru antrenament si unul profesional, de alergare, precum si diferite bunuri sau servicii din partea sponsorilor. In plus, organizatia le ofera si o zi speciala de plantare, dedicata lor. De asemenea, la Maraton va exista un stand special de primire si indrumare a sustinatorilor cauzei Padurea Copiilor, precum si o echipa de maseuri care vor avea grija de alergatori dupa eveniment. Mai mult, sustinatorii beneficiaza de promovare pe site-ul si pagina de Facebook ViitorPlus, in Newsletterul extern, cu poza si articol (povestea personala).

In ultimul secol, au disparut jumatate din padurile Romaniei. Ne-am intrebat fireste, oare cum va arata urmatorul secol. Si pentru ca noi avem puterea de a crea viitorul copiilor nostri, iar ei au dreptul sa respire aer curat, vrem sa facem acest lucru realitate, prin plantarea a cate unui puiet pentru fiecare nou-nascut, in Padurea Copiilor. Cu fiecare euro donat, vom planta un puiet.”, a declarat Teodora Palarie, Vicepresedinte ViitorPlus.

Cei care nu pot deveni alergatori sustinatori ai cauzei, dar doresc sa ajute la cresterea Padurii Copiilor, o pot face printr-o donatie online pe www.viitorplus.ro.

Maratonul Bucuresti sau Raiffeisen Bucharest International Marathon 2011 este la a IV-a editie, fiind inclus pe harta europeana a maratoanelor sportive. Evenimentul cuprinde cinci curse diferite pentru amatori sau profesionisti: Cursa Copiilor 1 km, Cursa Populara – 4 km, Maratonul Stafeta – 4 pers X 10,548 km, Semi-maratonul 21,097 km si Maratonul de 42,195 km. Pentru al III-lea an consecutiv, ViitorPlus este cauza de mediu a maratonului organizat de Asociatia Bucharest Running Club si partenerii sai .