Cercetasii au deschis prima anticafenea din Cluj

0

Pentru un oras in care multe minti creative aduc la viata numeroase proiecte este nevoie de mai multe spatii pe masura care sa tina pasul cu nevoile creatorilor. Avand in vedere acest lucru, cercetasii din Cluj-Napoca propun ideea curajoasa de anticafenea, care pune la dispozitia publicului un spatiu versatil. Acest loc poarta numele de „Scout House” si este situat intr-o zona centrala a Clujului, pe str. Victor Babes nr 33, et IV.

Conceptul de anticafenea dupa care Scout House functioneaza este unul nou in Cluj. In comparatie cu o cafenea, in care platesti consumatia, aici vei “consuma” timp. Tariful de 5 lei pe ora include diverse facilitati precum: wi-fi rapid, videoproiector, imprimanta, iar cafeaua, ceaiul si ocazionalele gustari sunt asigurate din partea cercetasilor. Pe langa toate acestea, publicul este liber sa isi aduca mancare si bauturi non-alcoolice. De asemenea, in Scout House se vor organiza cursuri, ateliere, concerte, expozitii, proiectii de filme, seri de lectura si multe altele.

Deschiderea a avut loc miercuri, 9 noiembrie 2016, printr-un eveniment muzical specific cercetasilor: chitareala. In cadrul acestui eveniment am avut bucuria sa avem alaturi doi invitati special: Ada Milea si Anca Hanu, care ne-au incantat cu muzica lor deosebita. Din 10 noiembrie anticafeneaua e deschisa zilinic pentru public de la 8 la 17 de luni pana vineri si de la 12 la 20 in weekend. Locul se doreste a fi un spatiu activ, plin de evenimente pentru comunitate. Oricine are o idee de activitate sau proiect care se poate desfasura in acest spatiu este binevenit si va primi ajutorul cercetasilor pentru a-l pune in aplicare.

Organizatia Nationala Cercetasii Romaniei ofera tinerilor un cadru benefic pentru a se dezvolta personal printr-un sistem de educatie non-formala. Cercetasii incearca sa aiba un impact pozitiv asupra comunitatilor din care fac parte, prin implicare activa si voluntariat. Astfel, Scout House devine noul sediu al cercetasilor din Cluj, dar ofera si publicului clujean un spatiu placut in care oricine va putea sa isi puna in valoare ideile. Mai multe informatii puteti gasi pe pagina de Facebook.