Fundatia Realmadrid a inaugurat Scoala Sociala de Fotbal Bucuresti

0

Scoala Sociala de Fotbal este o initiativa a Fundatiei Realmadrid implementata in Romania in parteneriat cu Fundatia Dezvoltarea Popoarelor (FDP) avand ca parteneri locali Primaria Sectorului 3 – Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului si Fundatia Vodafone.

Scopul proiectului, care se deruleaza in perioada octombrie 2012 – septembrie 2013, este in totalitate unul social si vizeaza integrarea sociala prin sport a 80 de copii cu risc de abandon scolar cu varste intre 7-15 ani din doua scoli din sectorul 3 din Bucuresti: Scoala nr. 55 si Scoala nr .67. Copiii beneficiaza de doua antrenamente saptamanale sub indrumarea a patru antrenori formati in luna noiembrie 2012 la Bucuresti de catre antrenorul oficial al Fundatiei Realmadrid, care a transferat metodologia de predare specifica. Supervizarea tehnica a proiectului este realizata de domnul Renzo Rossi, fost antrenor al mai multor echipe din divizia A, care se implica voluntar in proiect.

Inaugurarea oficiala a Scolii Sociale de Fotbal Bucuresti a avut loc marti 19 februarie 2013 in prezenta Ministrului Educatiei Nationale domnul Remus Pricopie, a Primarului Sectorului 3 domnul  Robert Sorin Negoita, a reprezentantilor Ambasadei Spaniei la Bucuresti: secretar Luis Tejero si consilier Maria Mendez, a directorului general al Fundatiei Realmadrid domnul Julio Gonzalez, a doamnei Georgiana Iliescu, din partea Fundatiei Vodafone Romania si a directorului executiv al FDP domnul Calin Pop. Evenimentul s-a desfasurat in cadrul Centrului Sportiv Apollo din sectorul 3 din Bucuresti.

Este o oportunitate incredibila pentru copiii aflati in situatie de marginalizare sociala pentru a nu renunta la scoala si a-si imbunatati frecventa si rezultatele la invatatura. Metodologia de predare a fotbalului specifica Fundatiei Realmadrid este una inovativa, in care elementele tehnice sportive se imbina cu cele educative. Copiii vin la scoala mai motivati, iar la antrenamente invata sa joace fotbal, dar si valori esentiale pentru viata: respectul, solidaritatea, cooperarea si ce inseamna un stil de viata sanatos. Echipa FDP consiliaza parintii copiilor privind importanta educatiei, monitorizeaza evolutia scolara a copiilor si faciliteaza participarea copiilor la alte tipuri de activitati educative complementare”, declara Calin Pop – director executiv FDP.

Sigur ca in astfel de momente pot fi spuse multe lucruri, dar eu propun sa ne uitam la acesti copii si sa vedem care sunt efectele acestui program. Vreau sa punctez ca, pentru consolidarea si dezvoltarea educatiei o importanta deosebita o are implicarea administratiei publice locale”, a precizat ministrul Educatiei Nationale, Remus Pricopie.