Iasiul si-a desemnat castigatorii Crosului Universitar – „Fuga la stafeta”

0

Vineri, 23 mai 2014, la Iasi, a avut loc cea de-a doua faza a Crosului Universitar – „Fuga la stafeta” powered by Intersport, organizat de Student Sport.

Un numar mare de studenti din Iasi au manifestat un interes deosebit pentru miscare si s-au adunat in Piata Palatului, de unde s-a dat startul „stafetei” pentru regiunea Moldovei. Competitia a debutat cu un meci demonstrativ de scrima al sportivilor de la Clubul Sportiv Municipal Iasi, fapt ce a incantat publicul prezent. Inainte de startul propriu-zis, participantii au executat, in grup compact, cateva elemente de incalzire.

Surpriza crosului a fost primul concurent care a ajuns la finish, Roman Ionut, ce a trebuit sa cedeze medalia de aur lui Damian Florin, deoarece nu respecta conditia principala a participarii, aceea de a fi student. Elev in clasa a X-a, Ionut a fost recompensat de organizatori cu un premiu special. Lupascu Mihai (locul II) si Niculi Bogdan-Alin (locul III) au fost cei care au completat podiumul la baieti, iar la fete, primele ce au trecut linia de sosire au fost Berbece Ioana (loc I), Anastasiu Simona (loc II) si Juncu Alexandra (loc III).

„Ne bucuram sa vedem ca si la Iasi, orasul in care si eu am fost student, exista interes pentru sport. Este prima oara cand organizam un cros universitar in capitala Moldovei, iar raspunsul studentilor a fost unul pozitiv si au primit competitia cu foarte mult entuziasm. Sunt sigur ca primii clasati vor face spectacol si la faza finala de la Craiova.” a declarat Ionut Ene, coordonatorul evenimentului.

La festivitatea de premiere, Student Sport a acordat si doua premii speciale: Gabriel Buzatu, student la Universitatea „Al. Ioan Cuza” din Iasi, a fost desemnat „Cel mai activ student”, participand la toate competiile organizate de asociatie in acest sezon: minifotbal, tenis si cros; de asemenea, Bogdan Anton, profesor in cadrul Universitatii de Medicina si Farmacie „Gr. T. Popa” din Iasi a primit premiul special pentru participarea la toate competitiile Student Sport din 2014, coordonand, pe parcursul acestora, studentii sai.

Un aport deosebit in organizarea fazei de la Iasi l-a avut Asociatia Studentilor Chimisti „Chemis” si de Liga Studentilor din Universitatea „Al. I. Cuza” din Iasi, care au furnizat voluntarii necesari pentru o buna desfasurare a evenimentului.

Urmatoarele etape ale Crosului Universitar – „Fuga la Stafeta” vor avea loc la Constanta pe 28 mai, iar finala se va disputa la Craiova, in data de 31 mai.