Nu poti sti ce inseamna decat daca ai fost acolo. Asta spun toti participantii taberelor GLOW si TOBE

0

Ce inseamna sa traiesti 6 zile alaturi de  tineri, cu care parca te conectezi fara cuvinte? Ce inseamna serile la foc, drumetiile, cautarea de comori in natura, munca in echipa prin care te descoperi in final tot pe tine?

Nu poti sti ce inseamna decat daca ai fost acolo. Asta spun toti participantii taberelor GLOW si  TOBE.

Ce sunt taberele TOBE (Teach Our Boys to Excel) si GLOW (Girls Leading Our World)?

Incepand cu anul 2010, Asociatia Scoala pentru Viata organizeaza tabere adresate tinerilor intre 14-18 ani, avand ca scop dezvoltarea abilitatilor acestora in situatiile vietii de zi cu zi.

Prin taberele GLOW si TOBE urmarim, punctual dezvoltarea abilitatilor de auto-cunoastere, increderea in sine, leadership, comunicare non-violenta, lucru in echipa si implicare in comunitate. Toate aceaste obiective sunt sustinute prin activitati strict experientiale si cu ajutorul metodelor de educatie non-formala.

Taberele sunt desfasurate in limba engleza, cu traineri romani si traineri americani din Corpul Pacii Romania.

Cine poate participa?

Tineri adolescenti din intreaga tara pot aplica pentru a participa la aceste tabere. Dat fiind faptul ca ele se vor desfasura in limba engleza, cunoasterea si exprimarea in aceasta limba sunt o necesitate. Cautam tineri intre 14-18 ani, care sunt dispusi sa-si provoace granitele fie prin drumetiile pregatite, prin dormitul in cort sau prin exercitile de aventura propuse.Experientele anterioare de voluntariat sunt un avantaj, intrucat ulterior taberelor se doreste initierea unor cluburi, pe care ei insisi sa il sustina prin diverse proiecte comunitare.

Cat costa participarea?

Taberele sunt co-finantate prin fonduri americane, iar contributia fiecarui participat este de 120 RON pentru cele 6 zile, plus transportul inspre si dinspre locatie. Daca consideri ca esti potrivit pentru aceste tabere insa motivul financiar te impiedica sa aplici, contacteaza-ne si vom gasi impreuna solutii!

Unde vor avea loc?

GLOW (Girls Leading Our World) – tabara de fete va avea loc in perioada 29 Iulie-4 August 2012 in comuna Agas, jud.Bacau la 20 de km de Comanesti

TOBE (Teach Our Boys to Excel) – tabara de baieti va avea loc in perioada 8-14 Iulie 2012, in localitate Seini, Maramures la 25 de km de Baia Mare.

CUM sa aplic?

Descarca  aplicarea potrivita taberei pe care o doresti de pe pagina http://www.scoalapentruviata.ro/proiecte/tabere-de-vara-dezvoltare-personala (GLOW – tabara de fete, TOBE – tabara de baieti), completeaza toate intrebarile si trimite-o pe mail la [email protected] Termenul de aplicare este prelungit  pana in 15 iunie inclusiv.

Aplicarile trebuie completate in limba Engleza. Atentie, adeverinta medicala nu este obligatorie aici, cat trebuie adusa la tabara propriu-zisa.