Peste 340.000 lei stransi la Semimaraton Sibiu 2016!

0

2500 de alergatori si peste 1000 de sustinatori au impanzit Piata Mare din Sibiu la cea de-a cincea editie a Semimaraton Sibiu. Datorita mobilizarii participantilor, peste 340.000 de lei au fost stransi pentru proiectele comunitatii sibiene. In 2017, evenimentul de Semimaraton se va transforma in Maraton Sibiu. 

Cea de-a cincea editie a Semimaraton Sibiu a fost un real succes! 2500 de alergatori s-au aliniat la linia de start sambata, 28 mai, in Piata Mare din Sibiu, care a devenit aproape neincapatoare. Alaturi de ei, peste 1000 de sustinatori au incurajat alergatorii. Printr-o mobilizare exemplara a comunitatii Semimaraton, peste 340.000 de lei s-au strans pentru cele 21 de proiecte sociale, depasind obiectivul general de strangere de fonduri propus de organizatiile ne-guvernamentale. Sustinerile continua pana la 01 iulie 2016.

Foto: Gabriela Cuzepan

Foto: Raluca Vintila

Semimaraton Sibiu este un eveniment al intregii comunitatii iar acest lucru s-a simtit in atmosfera de sambata, la linia de start. Inca de la ora 08.30 dimineata, odata cu exercitiile de incalzire a alergatorilor, Piata Mare din Sibiu s-a umplut de energie si entuziasm. Datorita numarului mare de participanti ai acestei editii, startul s-a dat diferentiat: la ora 09.00 au plecat cei 850 de alergatori pentru cursa de semimaraton si stafete (21 km). Un sfert de ora mai tarziu, au plecat cei 1200 de alergatori la cea mai populara cursa a evenimentului – crosul de 5km. La amiaza, juniori cu varste intre 4 si 12 ani s-au aliniat la start pentru cursele copiilor, in aplauzele si incurajarile parintilor. Peste 1000 de persoane au venit in Piata Mare pentru a sustine evenimentul si alergatorii preferati.

Foto: Cornel Mosneag

Traseul a urmarit stradutele inguste ale centrului istoric din Sibiu, apoi a continuat prin parcul Sub Arini si Complexul National Muzeal “ASTRA”, al doilea cel mai mare muzeu in aer liber din Europa. Alergatorii au avut parte de momente muzicale neasteptate: grupuri de saxofonistii si muzicieni i-au intampinat din loc in loc cu muzica live iar sute de voluntari mobilizati de-a lungul traseului i-au incurajat continuu.

Stoian Adela Ana, alergator: “Felicitari, dragi organizatori! Munca si pasiunea voastra au adus in comunitatea sibiana cel mai reusit eveniment sportiv, care devine un eveniment de sport de masa. Anul acesta punctele de refresh muzical au fost geniale!”

Pentru buna desfasurare a evenimentului, aproximativ 300 de voluntari au facut parte din echipa extinsa de organizare si peste 20 de companii locale s-au implicat activ, atat prin incurajarea angajatilor lor sa se inscrie in numar cat mai mare la eveniment, cat si prin amenajarea unui stand de energizare in Piata Mare pentru participanti. Cele 21 de organizatii neguvernamentale pentru a caror proiecte s-a alergat, si-au incurajat constant alergatorii prin pancarte motivationale, diplome speciale si fotografii la fata locului. Evenimentul s-a bucurat de sustinere si din partea Primariei Sibiu si a autoritatilor locale.

Reusita acestei editii aduce o provocare noua pentru evenimentului de anul viitor: Semimaratonul se va transforma in Maraton Sibiu.

Ciprian Ciocan, director executiv Fundatia Comunitara Sibiu:Am avut o a cincea editie a Semimaratonu Sibiu mult peste asteptari, cu aproximativ 1.200 de alergatori in plus fata de anul trecut, ceea ce pentru noi a insemnat practic sa organizam doua evenimente in unul singur. A fost destul de greu, dar a fost frumos in acelasi timp. Am reusit sa aducem oameni din toata tara la SemiMaraton, pe langa faptul ca intreaga comunitate sibiana se mobilizeaza sa alerge pentru cauzele favorite. Daca Sibiul a reusit sa stranga 2.500 de alergatori pentru un SemiMaraton, cu siguranta merita sa intre in randul oraselor celor care au o competitie de Maraton.”

Participantii de la Semimaraton 2016 au venit din toate colturile tarii, si chiar de dincolo de granite. Alergatori din Olanda, Germania si China au luat parte la competitia sportiva de la Sibiu. Castigatorul marelui premiu de Semimaraton, Liviu Croitoru, cu un timp de 1h 17 min pentru cursa de 21 de km, vine din Republica Moldova si a declarat ca e un energic sustinator al curselor sportive filantropice de pretutindeni si a incurajat cat mai multa lume sa participe la astfel de evenimente.

Semimaraton Sibiu este cel mai mare eveniment sportiv de strangere de fonduri din Romania. Evenimentul este organizat de Fundatia Comunitara Sibiu, alaturi de partenerii Visma Software Romania, Takata si Prolanguage si este cofinantat de Consiliul Local Sibiu si Primaria Municipiului Sibiu prin Agenda Comunitatii. Semimaraton Sibiu s-a vazut si auzit national datorita partenerului media principal, Digi24 si DigiFM.  

Pentru detalii suplimentare, va rugam sa accesati www.maratonsibiu.ro .

Lista castigatorilor Semimaraton Sibiu 2016

Semimaraton Takata (21 km)

Locul 1 (M): Liviu Croitoru – 1h 17′

Locul 2 (M): Ioan Nistor Stir

Locul 3 (M): Constantin Folescu

Locul 1 (F): Maria Magdalena Veliscu – 1h 29′

Locul 2 (F): Lacramioara – Angela Teodorescu

Locul 3 (F): Ionela Balasei

Cros Visma (5 km)

Locul 1 (M): Daniel Petru Scrob – 16′ 33”

Locul 2 (M): Catalin Bertescu

Locul 3 (M): Daniel Buliga

Locul 1 (F): Tabita Teusan – 18′ 36”

Locul 2 (F): Luminita Maria Rus 

Locul 3 (F): Irina Chersan  

Stafeta (2x10km)

Locul 1: Sucevenii – 1h 20′

Locul 2: Run For Fun

Locul 3: Aft 1

Stafeta (4x5km)

Locul 1: Luceafarul Jidvei – 1h 28′

Locul 2: Arbitrii Sibiu

Locul 3: Marquardt

Fundatia Comunitara Sibiu este o organizatie locala care identifica, promoveaza si finanteaza initiative si proiecte ale comunitatii sibiene – ONG-uri, grupuri de initiativa, companii, persoane fizice – contribuind astfel la dezvoltarea Sibiului. Fondurile sunt oferite transparent, pe baza nevoilor donatorilor si ale comunitatii locale.

Fundatia Comunitara Sibiu isi doreste un oras viu, cu cetateni sanatosi, activi si implicati.