Peste 427 de km au fost inotati de catre 60 de pasionati de inot in 24 de ore

0

Pentru a celebra Ziua Mondiala a Apei (22 martie), 6 echipe au participat la maratonul de inot 24h AquaMasters, un eveniment de amatori deschis celor care au implinit 18 ani pana la data desfasurarii.

Miscarea de inot masters implica adulti care practica acest sport ca amatori, indiferent de viteza sau tehnica in practicarea inotului, participarea, in sine, fiind mai importanta decat rezultatele.

Evenimentul s-a desfasurat in bazinul „Bega” din Timisoara, pe durata a 24 de ore, incepand de sambata, 23 martie, ora 13:00, nonstop, pana duminica, 24 martie, ora 13:00 (inclusiv pe durata noptii). Cele sase echipe participante au fost formate din cate 10 persoane (8 titulari si 2 rezerve) care au inotat in reprize de cate 30 de minute, o data la 4 ore (maximul de timp inotat de o persoana fiind de 3 ore).

Startul a fost dat de catre Maria Olaru, fosta campioana europeana, olimpica si mondiala la gimnastica si, in prezent, director al Academiei Olimpice Romane, Filiala Timis.

Competitia s-a desfasurat atat individual, pe grupe de varsta, femei si barbati, cat si intre echipe, criteriul de departajare fiind distanta inotata. Fiecare dintre participanti a primit cate o diploma privind participarea la eveniment.

Media distantei inotate un intr-o repriza de 30 de minute a fost de 1,45 km/participant, in timp ce pentru 24 de ore, media distantei inotate a fost de peste 7 km/participant.

Premii speciale pentru cea mai mare distanta inotata intr-un schimb (30 min), respectiv, in 24 de ore, au obtinut Borbély Anita, la femei, si  Marcel Rasadean, la barbati. Cei mai varstnici participanti au fost Tarta Eleonora (n. 1961), la femei, si Constantin Dumitra (n. 1059), la barbati.

Tarta Eleonora (Nori), a declarat, intrebata fiind ce a determinat-o sa se apuce de inot acum doua luni: „Nu am practicat pana acum inotul de performanta. Inot pentru ca imi face o deosebita placere in primul rand, dar si pentru ca stiu ca inotul este benefic pentru sanatate.” Apoi, ea a explicat motivul pentru care a participat la eveniment: „Am participat la maraton unde m-am simtit foarte, foarte bine, pentru ca mi se pare extraordinar sa arati lumii ca inotul este un sport pe care poti sa-l practici atata timp cat iti doresti si iti face placere si nu conteaza cu adevarat decat  bucuria de a inota.”

Evenimentul este organizat de catre Clubul de Inot Masters Timisoara in colaborare cu Directia Judeteana pentru Sport si Tineret Timis si Facultatea de Educatie Fizica si Sport – Universitatea de Vest din Timisoara.

Detalii despre eveniment si informatii actualizate se gasesc la AICI.

Clubul de Inot MASTERS Timisoara  functioneaza in regim de auto-sustinere financiara, costurile deplasarilor la concursuri fiind suportate de catre participanti.

Constituirea clubului de inot masters a reprezentat o premiera nationala, miscarea de inot masters fiind demarata in Romania de catre clubul din Timisoara cu speranta ca si in alte localitati se vor constitui asemenea cluburi. In prezent, cluburi de inot masters mai functioneaza in Arad, Baia Mare, Brasov, Cluj, Galati, Ploiesti si Resita.

follow_stiriong-9432963