Peste 80 de iubitori ai mestesugurilor traditionale deprind arta afacerilor in « Atelierul de mestesuguri »

0

Fundatia World Vision Romania a lansat miercuri, 6 martie 2013, etapa a doua a proiectului Atelierul de mestesuguri, etapa dedicata dezvoltarii competentelor si abilitatilor antreprenoriale ale mesterilor populari din regiunea nord – vestica  a tarii.

Primele grupe de cursanti vor invata despre administrarea afacerilor in comunitatile clujene Baisoara, Mera si Iara. Inscrierile la cursuri raman deschise pana la data de 15 martie 2013, cand se vor forma ultimele grupe de participanti. Cursurile se adreseaza celor care stapanesc un mestesug popular si au domiciliul in mediul rural, judetele Maramures, Salaj, Satu Mare, Cluj, Bistrita – Nasaud sau Bihor.

In aceasta etapa a proiectului, mesterii se vor familiariza cu lucrul pe calculator si vor dobandi cunostinte esentiale despre scrierea unui plan de afaceri, legislatie, contabilitate, marketing si vanzari, inregistrarea si protectia marcii de artizanat. La finalul instruirii, ei vor concura pentru finantarea nerambursabila a planurilor de afaceri concepute in decursul acestei etape. Cele mai bune treizeci de proiecte scrise de mestesugari vor primi sprijin financiar pentru a fi puse in practica.

In ultima etapa, beneficiarii vor putea sa se inscrie in asociatiile profesionale nou-create si pe platforma online Targul de la sat care va fi lansata luna aceasta. Promovarea artei traditionale si extinderea pietei de desfacere, infiintand o retea de colaborare cu pensiuni turistice, unde artizanii vor putea expune obiectele realizate.