Premii in valoare de 15.000 de euro pentru competitia internationala de balet de la malul marii

0

Asociatia Culturala Daria’s lanseaza din nou provocarea tinerilor balerini si balerine de a participa la singurul concurs de dans clasic si contemporan la malul Marii Negre. Au inceput inscrierile pentru Romania International Ballet Competition –  Mangalia 2013, un eveniment care ofera un pachet ce incorporeaza participarea la o competitie internationala intr-o vacanta de 5 zile in plin sezon estival, pe litoral. Si premii in valoare de 15.000 de euro.

Competitia internationala de balet si spectacole outdoor de arta si dans se afla la cea de a sasea editie. Romania International Ballet Competition (cunoscut inainte ca Festivalul Tanarului Dansator) este un festival international care celebreaza pasiunea pentru balet si promoveaza tinere talente, indiferent de nationalitate, etnie, rasa sau sex. Sunt asteptati balerini si balerine cu varste cuprinse intre 12 si 24 de ani, iar inscrierile continua pana pe 30 aprilie. Detalii despre repertoriu, regulament si conditii de participare puteti gasi aici: www.ribc.ro.

Scopul competitiei este sa ofera un spectacol de arta si cultura si sa descopere, sprijine si promoveze tineri balerini din diferite tari. “Festivalul isi propune sa incurajeze intelegerea reciproca intre tinerii din diferite tari” a declarat Viorel Stoica, presedintele Asociatiei Culturale Daria’s. El a mai adaugat ca un astfel de eveniment “incurajeaza diversitatea culturala, promoveaza arta si cultura si, mai cu seama, aduce notorietate brandului de tara si brandului de statiune, crescand numarul de turisti straini in zona.”

Premiile oferite tinerilor dansatori sunt substantiale: in valoare de 1000 de euro pentru categoria 12-14 ani, de 4800 de euro pentru 15-18 ani si de 6400 euro pentru 19-24 de ani. Se acorda si un premiu special din partea Primariei Mangalia si a Consiliului Local Mangalia. Pentru cei care fac pas de deux, se acorda un supliment. Totalul premiilor se ridica la 15.000 de euro, la care se adauga cazarea si masa pentru copii,  pe timpul festivalului.

Dorim sa readucem arta, dansul si frumosul in atentia publicului general, cu ajutorul competitiei international si a spectacolelor outdoor de dans, care se vor desfasura in fata Casei de Cultura a Municipiului Mangalia“, a mai adaugat Viorel Stoica, presedintele Asociatiei Daria’s.

follow_stiriong-9118695