RITTO 2011 un pas inainte spre Olimpiada de la Londra din 2012

0

Organizatorii evenimentului: Centrul Lamont din Cluj (www.lamont.ro), alaturi de Asociatia Little People (www.thelittlepeople.ro) anunta RITTO 2011, evenimentul sportiv al anului pentru persoane cu dizabilitati, care se va desfasura la Cluj-Napoca pentru al 5-lea an consecutiv!

RITTO, cel mai amplu eveniment sportiv international din Romania si cel mai mare eveniment paralimpic regional este consemnat in agenda evenimentelor de marca pregatite cu ocazia “Zilele Cluj-Napoca”.

Cel mai amplu eveniment paralimpic din Europa Centrala si de Est, RITTO – Turneul International de Tenis de Masa din Romania pentru persoane cu dizabilitati (www.ritto.ro) se va desfasura la Sala Sporturilor Horia Demian, incepand cu ziua de joi, 2 iunie, de la orele 09:00 si se va incheia sambata, 4 iunie, la ora 16:00.

Ceremonia Oficiala de Deschidere va avea loc joi, 2 iunie incepand cu orele 12:00, la Sala Sporturilor ”Horia Demian” din Cluj Napoca. Ceremonia de deschidere va fi oficializata de doamna Sally Wood Lamont, Presedintele Comitetului National Paralimpic, un reprezentant al Primariei Cluj-Napoca, domnul Ioan Marc, Director Regional Operatiuni Tehnice E.ON Romania, principalul partener al RITTO, doamna Silvana Garbe, reprezentant British Council, domna Otilia Badescu, reprezentant Autoritatea Nationala Sport si Tineret, doamna Aurora Dragos, reprezentant Directia pentru Sport a Judetului Cluj si va fi incheiata de doamna Katie Rizvi, Presedintele Comitetului Organizatoric Local RITTO si vice- presedintele Asociatiei Little People Romania.

RITTO a fost votat pentru al IV lea an consecutiv de catre Federatia Internationala de Tenis de Masa (ITTF) ca fiind cel mai bine organizat turneu paralimpic de tenis de masa din lume. Competitia beneficiaza de o numeroasa prezenta internationala, reunind echipe din Austria, Belgia, Brazilia, Croatia, Franta, Ungaria, Irlanda, Israel, Italia, Iordania, Malaezia,Olanda, Norvegia, Polonia, Rusia, Serbia, Singapore, Slovacia, Slovenia, Africa de Sud, Spania, Suedia, Elvetia, Statele Unite ale Americii,Turcia, Venezuela, precum si jucatori din Romania. Cele 26 de tari sunt reprezentate de 180 jucatori.

E.ON Romania se afla inca de la inceput alaturi de organizatorii acestui concurs sportiv, care si-a confirmat an de an valoarea in cadrul competitiilor de gen din lume. Pe langa mesajele deosebite pe care le transmite, RITTO promoveaza adevarata performanta, atat la nivel sportiv cat si la nivel organizatoric”, a declarat  Virgil Metea, Directorul General E.ON Gaz Distributie.

Prestigiul si profesionalismul serviciilor oferite jucatorilor este garantat la acest eveniment de cei  705 de voluntari recrutati din 17 institutii de invatamant clujene, coordonati si pregatiti de Asociatia Little People Romania, RITTO fiind astfel declarat de catre Comisia Europeana cel mai prestigios eveniment in Anul European al Voluntariatului.