SemiMaraton Sibiu deschide inscrierile pentru cel mai mare eveniment sportiv filantropic din Romania

0

  • Alergatul, in aceeasi echipa cu filantropia: prin participare sau donatie, fiecare alergator si sustinator inscris poate sustine unul dintre cele 21 de proiecte propuse de organizatiile neguvernamentele locale
  • Participantii alearga in centrul orasului Sibiu, de-a lungul cel mai frumos traseu urban de alergare din tara
  • Cursele de alergare se adreseaza tuturor persoanelor, adulti sau copii, alergatori amatori sau profesionisti

SemiMaraton Sibiu, cel mai mare eveniment sportiv filantropic la nivel national, a deschis inscrierile pentru alergatori si sustinatori!

10502068_910712442323413_2302217530066738135_n-7598416

Alergatorii sustin cauza preferata prin achitarea taxei de participare, iar sustinatorii prin donatii directe pe website-ul evenimentului. Banii stransi vor finanta 21 de cauze propuse de comunitatea sibiana.

Organizat de Fundatia Comunitara Sibiu, in cele patru editii de existenta ale SemiMaratonului, sibienii au alergat pentru 79 de proiecte si au strans un total de 450.000 de lei. As mai alerga de cate ori trebuie 5 km ca sa simt din nou emotia cand am vazut poza cu incubatorul in sectia celor mici. Atunci am constientizat ca un proiect bun misca lumea.” – Gabriela Hila, asociatia Maini Unite.

Renovarea si achizitionarea de aparatura moderna pentru sectia de terapie intensiva pentru nou-nascuti din Sibiu este doar unul dintre proiectele pentru care sibienii isi unesc fortele an de an. Alaturi de acesta, comunitatea a finantat prin SemiMaraton construirea unui adapost judetean pentru animalele fara stapan, unui panou de catarat cu acces public, renovarea unor locuri de joaca din cartierele si gradinitele locale, a readus la viata trenul cu aburi de pe Valea Hartibaciului, a reusit introducerea de cursuri gratuite de arhitectura pentru copii in sase scoli din Sibiu si multe altele. Schimbarea in bine a orasului porneste de la fiecare persoana implicata, de la fiecare sibian preocupat de comunitatea in care traieste.

Startul SemiMaratonului se da chiar in centrul istoric al capitalei culturale din 2007. Alergatorii iau la picior strazile inguste ale Sibiului, alearga intre zidurile medievale ale cetatii transilvanene, in parcul natural Padurea Dumbrava si in al doilea cel mai mare muzeu in aer liber din Europa, Muzeul Civilizatiei Populare Traditionale „Astra”.

Ciprian Ciocan, director executiv Fundatia Comunitara Sibiu: „In ultima sambata din mai, centrul Sibiului prinde viata si devine un adevarat centru al comunitatii, odata cu sutele de sibieni care alearga pe strazile vechiului oras. La a cincea editie de SemiMaraton Sibiu, asteptam peste 1500 de participanti care isi vor depasi limitele, alergand pentru proiectele care transforma in bine comunitatile din jurul lor. Dincolo de cultura si sport, mobilizarea masiva pentru acest eveniment ne dezvaluie o veritabila capitala a implicarii. “

Cursele se adreseaza tuturor categoriilor de varsta si oricarei persoane. Limita de varsta este de 4 ani, iar varsta celui mai curajos participant a crescut de la 58 de ani in 2013 la 64 de ani in 2015. Evenimentul strange anual la start peste 1200 de la alergatori la Semimaraton si Crosul Visma si sute de mamici cu copii de mana alearga la cursele copiilor ProLanguage.  Pentru al doilea an consecutiv, Visma Software este partenerul principal al evenimentului.

La editia din 2016, Digi 24 s-a alaturat SemiMaratonului, devenind principalul partener media la nivel national.

Pentru inscrieri si detalii suplimentare, va rugam sa accesati www.maratonsibiu.ro .

SemiMaraton Sibiu este un eveniment sportiv de strangere de fonduri pentru cauze din comunitatea locala, organizat de Fundatia Comunitara Sibiu. SemiMaraton Sibiu pune la dispozitie o platforma de atragere de fonduri prin care sunt sprijinite initiativele nou venite din partea societatii civile din Sibiu, proiecte cu impact in comunitatea locala.

Fundatia Comunitara Sibiu este o organizatie locala care identifica, promoveaza si finanteaza initiative si proiecte ale comunitatii sibiene – ONG-uri, grupuri de initiativa, companii, persoane fizice – contribuind astfel la dezvoltarea Sibiului. Fondurile sunt oferite transparent, pe baza nevoilor donatorilor si ale comunitatii locale.

Fundatia Comunitara Sibiu isi doreste un oras viu, cu cetateni sanatosi, activi si implicati.

partr-8258910