SOS Masina cu Jucarii – informatii utile si bucurii…pentru copii

0

Parteneriatul dintre Fundatia Vodafone si Asociatia SOS Satele Copiilor Romania aduce si in anul 2011, SOS Masina cu Jucarii.

Acest proiect va continua sa aduca bucurie, dar si informatii extrem de utile copiilor din Bucuresti si din tara prin organizarea de activitati ludico-educative in centre de zi si rezidentiale, in scoli, gradinite, parcuri. Programul de vara al SOS Masina cu Jucarii include si activitati in alte localitati din tara, in cadrul unor circuite realizate in colaborare cu organizatii non-guvernamentale si institutii de stat.

Prin intermediul jocului, SOS Masina cu Jucarii ii implica pe copii in diverse activitati cu scopul de a-i ajuta pe acestia sa isi dezvolte imaginatia, atentia, memoria, capacitatea de concentrare, creativitatea, increderea in sine, simtul dreptatii si egalitatii, abilitatile motrice. Un accent important in cadrul activitatilor cade pe intelegerea importantei regulilor si a respectarii acestora, integrarea si relationarea in cadrul grupului, imbunatatirea relatiei cu parintii, profesorii, educatorii, exersarea empatiei si a tolerantei. De asemenea, favorizeaza socializarea si promoveaza jocurile de grup care ii aduc impreuna atat pe copii, cat si pe adulti (indiferent de sex, religie, etnie etc).

In anul 2010, SOS Masina cu Jucarii a bucurat, prin intermediul jocurilor propuse, copiii afectati de inundatii din judetele Botosani, Suceava si Bacau si a organizat activitati de vacanta pentru copiii din judetele Arad, Timis, Sibiu si Valcea. Au fost desfasurate 35 de activitati in cadrul celor patru turnee de vara, ce au implicat un numar de 3788 de copii de toate varstele. De asemenea, Masina cu Jucarii a desfasurat constant, pe toata perioada anului, activitati de joc educativ in Bucuresti in parcul Plumbuita, parcul Drumul Taberei si parcul Bazilescu pe durata verii, iar in sezonul rece in centre rezidentiale si de zi: Centrul de zi JO-YO, Centrul rezidential si de zi “Sf. Macrina”, Centrul de zi “Eu si prietenii mei”, Centrul de zi “Usa deschisa” si Centrul de zi si rezidential “Sf. Iustinian”.

Dupa proiectul „Atentie! Se circula!”, prin care copiii din clasele primare din Bucuresti si-au consolidat in anul 2010 cunostintele de circulatie rutiera, anul acesta SOS Masina cu Jucarii va realiza un proiect educational centrat pe Drepturile Copilului, astfel incat cei mici sa inteleaga cat mai bine care le sunt drepturile si responsabilitatile.

SOS Masina cu Jucarii functioneaza din anul 2002 ca program social mobil de tip Playbus, specializat in educatie prin metode ludice (joc). Din iunie 2006, Fundatia Vodafone Romania sustine proiectul SOS Masina cu Jucarii, finantand 100% activitatea acestui proiect.