Studentii din Romania, uniti prin sport pentru Campionatul National Universitar

0

Premiera pentru Romania, toate universitatile din tara se unesc sub egida Student Sport. La Campionatul National Universitar de Baschet 3×3 si Fotbal vor participa 64 de universitati. Acestea vor lupta pentru a se califica in turneul final, iar Campioana Nationala  va castiga un stagiu de pregatire in strainatate.

Campionatul National Universitar, etapa zonala, va avea deschiderea oficiala cu mare fast luni, 5 martie 2012, ora 14, la sediul Federatiei Romane de Baschet, iar invitatii de onoare vor fi Ministrul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului – Catalin Baba -, reprezentantii Federatiilor Romane de Baschet – Carmen Tocala –  si Fotbal – Mircea Sandu -, a Federatiei Sportului Scolar si Universitar – Claudia Georgescu – , a Autoritatii Nationale pentru Sport si Tineret – presedinte Doina Melinte. Competitiile din cadrul campionatului sunt organizate de Asociatia „Student Sport”,  Federatia Sportului Scolar si Universitar, Federatia Romana de Baschet si Federatia Romana de Fotbal, in parteneriat cu Autoritatea Nationala pentru Sport si Tineret.

Programul nu va fi lipsit de surprize, de intalniri cu galacticii sportului romanesc, meciuri demonstrative, majorete si sesiuni de autografe. In Bucuresti, meciurile din competitie se vor desfasura intre cele 48 de reprezentanti ai universitatilor din Bucuresti.

O alta premiera marca Student Sport este faptul ca a reusit sa adune sub aceeasi umbrela toate organizatiile studentesti din Romania. Acestia si-au unit fortele pentru a promova mai mult decat o alternativa de petrecere a timpului liber, pentru a oferi o noua viziune asupra apartenentei, competitivitatii, identitatii individuale si de grup. Asociatia promoveaza un stil de viata sanatos bazat pe o alimentatie sanatoasa si miscare, toate in detrimentul viciilor varstei ca sedentarismul, alcoolul, tutunul, drogurile.

Pe langa invitatii oficiali la deschidere, organizatorii Student Sport incurajeaza toti studentii sa participe la evenimentul ce se va desfasura in Bucuresti in perioada 5 – 9 martie, pentru a-si sustine echipa universitatii.

Pentru detalii despre eveniment, concursuri, echipele participante sau despre proiect va invitam pe site-ul www.studentsport.ro